AF3 Konsert 9 : Opinion

Another brilliant konsert courtesy of the six AF3 Student. Sia nda tau apa macam mo describe, but for me SAYANG yang dua tu terkeluar. They should let all of them (6 Student) to compete in the final. Or atleast 5 Of them. Ikut konsep lah bah. Sia nda akan cakap brapa sia telah habis untuk make sure "pilihan" sia masuk final, sebab kalau sia cakap, nanti sia berkira pula kan. Apapun, this konsert mimang betul² menyentuh perasaan, dan kalau yang mudah menangis tu, konfem terkeluar juga air mata! Well apapun sia tetap cakap konsert kali nie brilliant!!!

Konsert ni dimulakan dengan lagu bonus, medley pelajar² lelaki iaitu, Yazer, Kefli, Mawi dan Felix.

Tribute To M. Nasir Medley Song
Yang lagu Ekpress Rakyat tu, Kefli lupa lirik, permulaan derang agak kurang baik. But masuk Second song Apokalips, then ada okay sikit. Bila masuk Ghazal Untuk Rabiah, Then smua pun trus okay! Medley pelajar lelaki sia rasa okay lah.

FELIX (Anak)
Sambil diiringi oleh Yazer, Kefli dan Sham Kamikaze sebagai back-up guitar dan Mawi, men tu tamborene kah apa tu, Felix dapat perform fantastically well!!! Although dia men gitar sambil nyanyi, Felix dapat menghayati lagu Anak dengan amat baik sekali. Mula² takut juga, Felix salah chord but everything was perfect! Felix Even sang part of that song in Tagalog, which is the original version of the song! Felix performance was PERFECT las nite!!!

Marsha (Ku Pendam Di Hati)
Sia nda pasti actually tajuk lagu dia ni. Coz lagu dia kena tukar. Originally dia terpaksa nyanyi lagu This Boot Are Made For Walking by Nancy Sinatra, but ntahlah napa kana tukar. Sampai sekarang akculi sia belum tau. Balik sama las nite punya performance, sekali lagi Marsha berjaya kasih keluar vocal power dia yang slama ni tersimpan. For two weeks in a row she has done it well!!! Although Vocal Marsha ada sikit masalah di awal lagu and ada part dia lupa lirik, but overall dia dapat juga perform dengan Baik!!!

AMYLEA (Gemilang)
The best thing about Amylea is, her vocal was so powerful! Sia at last dapat categorise dia punya vocal, for the first time after nine weeks, tergolong dalam jenis Husky sikit vocal! No wonder sia buli minat! And las nite dia tidak sound sikit pun macam Jaclyn Victor. Dia buat lagu tu macam lagu dia sendiri! She deserved to be in the final!

MAWI (Pergi Tak Kembali)
Dengan di iringi oleh kawan² sekampungnya dari Kulai, Johor iaitu kumpulan Nasyid dia Mawi, perform extremely well! Sia tau genre lagu nie memang di gemari oleh Mawi. Tempo lansung teda masalah. cuma sikit jak, tidak banyak... Ada certain part of the song, yang di hujung² tu macam tidak brapa maintain vocal dia... But overall okay!

YAZER - VOTED OUT (This Love)
For me, persembahan Yazer ni sama best dengan Ready For Love dan Nazraku. Dia all out nie malam. The critics even say that dia agak seksi las nite. Frankly speaking, kalau ikut konsistensi dan performance, Yazer don't deserved to be voted out tonight. Dia sepatutnya selamat if 5 pelajar yang masuk Final coz bila ditutup undian, dia berada di tempay ke-5! Sayang. but apapun dia perform memang power las nite. I like it!

KEFLI - VOTED OUT (Tak Tahu)
Setelah almost few week start dari tpt yang agak rapuh dan terselamat di akhir konsert, Kefli akhirnya kecundang juga. Performance dia las nite turun lai balik. Lupa lirik, banyak kali. Then Once dia lupa lirik, performance dia agak terganggu. Tapi tarian dia memang okay. He all over the place. Dia perlu make sure yang dia nda lupa lirik lai coz ni sudah 3 kali dia lupa and untuk konsert las nite 2 kali dia lupa... Apapun Yazer and Mawi ada bantu juga!!!

Tribute To Adnan Abu Hassan Medley Song
Marsha dan Amylea nyanyi dengan baik lagu nie both of them. They have to sing 4 song that is Gubahan Rindu Puisi Syahdu,Jerat Percintaan,Bunga-Bunga Cinta dan Tangisan Dalam Kerinduan feat. Farah. Teda masalah sia nampak or dengar. Cuma betul juga cakap critics, derang should move around the stage, change place kah... but memang best!

THE CRITICS


KUDSIA KAHAR
Direct to the point punya komen. Dia memang dapat spot Kefli dan Marsha yang lupa lirik. Even really touch bila Performance dari 10 bekas pelajar AF. Kudsia is still the best Critics i think!

SURAYA
Komen dia banyak on persembahan. But dia tidak bias, dan itu yang penting. Tu ja yang sia dapat cakap.

VINCE
2 Tahun yang lalu, dia perform atas pentas dan trima komen dari Critics and now dia pula yang jadi critics untuk komen dia punya juniors! Critics yang dia buat memang bernas... Tidak bias sama sepa². And smua komen dia, pernah dia kana komen dari dulu... Simply a Leader to follow!! Cool!

AZNIL
Mimang lawak lah ni manusia nie. dei. That's why he's the best! simply Aznil the Best!!

THE CROWD
Teda yang tidak best. Smua pun bagi support sama student. Semangat AF yang telah lama ilang sejak mula AF3! Crowd macam ni lah yang paling best!

Well whatever it is... This concert will stay in my memory as one of the best concert in AF3 or maybe one of the best in my AF experiance!! Cuma sia nda pasti sama keputusan 4 pelajar sahaja di Final, AFVOKAL dan Peratusan undi tidak akan disiarkan! Well ni lah AF, Macam² Ada. So to all Felix Fans out there... start voting now... jan tunggu. Smua credit yang kamu simpan untuk reserved masa Final gunakan smua. Jan tunggu sampai final.. or else...
Apa apapun, Jan lupa AFUNDI FELIX!!! Voted For FELIX!!! Undio noh FELIX!!! dan jan lupa layari laman web rasmi FAF di www.felix-af.com/portal !!! Susah-susah saja!!!

Bookmark the permalink.

2 Responses to AF3 Konsert 9 : Opinion

cute_smly said...
This comment has been removed by a blog administrator.
cute_smly said...

Anybody who manage to bring the Gemilang song must be someone who has a great & powerful vocal..
I impress Amylea as she manage to sing with her own style.. (Brovo..)
But yet, there's nobody can beat Jaclyn Victor (MI 1) in her Gemilang Song..
Yeah.. we shouldn't make any comparison between them..