Konsert 5: My Opinion

Okay... Sia blum tinguk lai mana² blog member and mana² forum or website. Especially www.felix-af.com! Ahaks... ketara minat Felix. Well I Am bah.. Tulah sincere punya opinion nie...Rite Last nite konsert a bit shocking walaupun yang tekeluar tu nda brapa mengejutkan sia. The Shocked is Why on the earth ada dua yang tekeluar dalam satu malam...? Care to explain anyone...? ASTRO Maybe? Okay lah, maybe derang mo kejar masa... coz if they carry on with the amount of student left, masa mungkin terlebih dari yang sepatutnya. But sia put the blame on ASTRO. Why..? Because kalau sudah tau masa mungkin tidak mencukupi, why on earth they re-admit two student yang memang sudah out...? Apa relevannya buat gini... ASTRO must have a very good answer on this... wakakakaka...

Okay Opinion pula... The konsert las nite was... OK! Enjoy sikit. Sia go through with each student lah... Nda ingat susunan dia but, antam ja lah...

FELIX (Hari Ini Dan Semalam)
Another sempoi song by Felix. But sia suka lagu ni. Overall peformance Felix OKAY coz dia tidak begitu kasi keluar suara power dia. Lurus ja dia bawa tu lagu... BESH... Sempoi bah!!! Cuma kezutan untuk dia, bored... sori to say this. But for once again he prove to all, why he is the best singer in AF3!
MARSHA (Bossanova)
Lagu Gete! Ahaks... Well not as good as las week.Last week was BRILLIANT! Seksi pula dia las nite. I know he can do better, so hope for the best for Her! Apapun dia amat SEKSI las nite!
YAZER (Takdir Penentu Segala)
Not his very best peformance! I think dia nda brapa suitable dengan lagu genre macam nie. Tapi apapun dia uda cuba buat yang terbaik... dan termampu... Apapun still not his best. Sia still stick sama lagu READY FOR LOVE as his BEST!
EKIN (Let's Get Loud)
Fuuyooo!!! Energy power! masa latihan dalam diari... Akculi sia risau juga dengan dia... takut² nda dapat bawa lagu English tu. Sebab masa dalam diari.. adeh kali² lupa! Then part yang she had to shou Let's Get Loud tiga kali tu... trus lari pitching dia masa dalam klas... But las nite Macam teda... jak dia teriak. Although 1st time nyanyi lagu English... She Done it well!
AKMA (Camar Yang Pulang)
Macam ada yang tidak kena dengan Akma malam nie. Although she is one of my choice to advance to the final, macam ada yang kurang. Apapun dia masih dapat performed dengan baik!
AMYLEA (Hak Milik Kekal)
I'm starting to like lah this girl! So energetic. Suara dia pun makin power, time by time. Although dia bukan pilihan utama sia... but she has something that can attract me. Something!!
AIDIL (Gerhana Ska Cinta Song)
Maybe his best. Reggae. I'm not a fan of Aidil, but dia dapat bawa ni lagu dengan baik. Tu ja yang sia buli cakap. Nda brapa konserntrate dengan lagu Aidil.
MAWI (Beautiful Maria)
Lagu ni, bagi sia memerlukan FEEL yang amat mendalam... although sia teda lirik lagu or a copy of this song, but sia rasa memang lagu nie special. Mawi berjaya feel lagu ni dengan baik. Itu ja yang sia buli cakap tentang baik. TAPI... Tempo & Timing, bagi sia worst! dari yang dia nyanyi Gadis Melayu lai! Kadang Awal, kadang lambat! Diction pun poor... tapi nda palah... sia pun bukan bagus English. Atleast Mawi Try!
KEFLI (Behenti Berharap)
By Far for me His Best Ever Perfomance! Feel cukup² power... At the moment sia mimang dalam mood lagu nie kerana seorang sumandak... ahaks.. And Kefli berjaya buat sia lebih mendalami lagu tu. Vocal dia is another kezutan, coz masa diari macam susah dia mo tarik! Kefli berjaya menarik perhatian sia with his BRILLIANT Peformance!!!
AMY (Antara Anyir Dan Jakarta)
Her Worst ever peformance! Maybe the worst of all student. Amy is one of my pick to go to the final... but she really dissapoint me with this peformance. Penghayatan lagu ada cuma, dunno why key dia lari... pitching lari... macam ada yang tidak kena ja...! ahaks... Apapun she's not deserved to be voted out actually... in my opinion!
REZA (Ala Emak Khawinkan Aku)
Maybe his best! Although i'm not a fan of Reza, las nite dia dapat bawa lagu joget tu dengan amat baik. although suara ada sikit² lari... tapi persembahan dia buat sia lupa yang dia ada sikit problem pada vokal dia. Apapun sia nda begitu tekejut dia out.. becoz of the fanatik! whatever lah!
AZNIL
As Owez be the best... Las nite memang pandai dia cover time result awal lambat keluar... bawa crita² then iklan... Dia tesalah panggil Ekin, disuruhnya Ekin umum iklan dan suruh lai Ekin umum yang they're back... Simply The BEST Emcee in Malaysia today!!!

Pengkritik
KUDSIA KAHAR
As owez, sincere punya opinion. She even dare to kritik Mawi performance in front of the Fanatiks!!! Nda peduli kana boo kah apa. Simply the Best Kudsia!
MAMAT KHALID
Serius pula dia kali nie. Kurang pula lawak dia. Tapi Kritikan dia paling pedas sama AMY! At Imbasan dia cakap telepas... and feel very guilty. Dia rasa dia punca Amy out... sedangkan dia mo Amy stay lagi to improve herself!
NING BAIZURA
Cool! Teda apa yang silap dengan kritikan dia... Kira dia buli jadi role model untuk smua student yang ada!

THE CROWD
Poor! Adakah patut REZA out derang tepuk tangan??? Parent & family Reza ada di situ, apalah perasaan derang?? Itukah bersopan santun...? Di pusat pentadbiran negara lai tu... Sia pasti Felix Fans has Nothing to do with this (hopefully).

Kira opinion sia yang ikhlas nie.... So anything please leave ur comment here... TQ VERY MUCH! Felix TATAP!!! AFUNDI FELIX!!!
www.felix-af.com

Bookmark the permalink.

2 Responses to Konsert 5: My Opinion

ciaoflocy said...

sia pun minat si Felix baa Markie... tapi yg mula2 sia tinguk AF because of Aznil and the reason sia nda brapa follow sama MI because dia punya emcee nda happening like Aznil. My first choice was MI but Aznil made me changed my view. He's the best emcee.

Markie Marc said...

Itulah yang buat AF spesel... sia rasakan flocy, MI pun ada juga cuba mengoffer Aznil tu, tapi maybe ASTRO kasih lebih... Aznil is No. 1 in Malaysia bukan ja emcee, tapi the whole... He's an Entertainner!