Las Week punya stori...

Sometime, sia tertanya-tanya... Okay kah las week sia..? well las week sia mimang marvelous. Dari monday las week mimang sia terasa penat, coz sia kena lari sana-sini untuk urus dokumen tentang pelancaran FAF Penampang. FAF is nama pendek for Felix Agus Fans Club. Sampai flu sia makin teruk. Time sia kana panggil untuk part time work sia, maka sia terpaksa lah rushing pigi KK then balik pigi Penampang. Adeh. Tapi nda pa. Untuk Felix sia sanggup... Chewah! Panas sia antam, ujan sia nda kisah... tapi mulau juga... nda mo bawa payung. Uda tau bukan driving... Minta puji lai!!!

Then sometime las week, sia manage untuk kol Atama untuk tanya samada dia dapat datang pigi tu launching FAF PEnampang. Sia punya plan mo buat suprise sama smua member FAF. Di samping tu, sia mo kalau buli Krew Atama dapat datang sekali untuk promote album Atama - My Tribal Roots and buat Membership drive untuk Fan Club derang. Tapi Atama cakap, Dia kena discuss dengan Manager dia dulu... okay. Keep on urus tu FAF punya launching until midweek las week, sia buka website ATAMA, trus sia nampak Road Tour @ Felix FC Launching... uiks tekejut pula...? Then sia rushing untuk call pihak Atama, Then Manager dia yang angkat... luckily. Then discuss punya discuss memang derang akan datang. Thank God! Then, go on with my plan... sia nda kasih tau sama sepa² kecuali gogds, KATAMA, kiloy, arikowa, kc_tine, sumandak_788 dan goyon tentang nie. Keep it as a secret until Las Friday, baru sia suruh si KATAMA announce... On Friday juga sia pigi di some kolej in KK untuk edar risalah tentang pelancaran FAF Penampang dan Road Tour Atama.

On Saturday, sia turun awal, but have to rush to KK coz ada keja. Bila sia balik, smua uda okay. Tapi ada dua benda yang buat sia amat risau. 1. Langit mo mendung. Gelap sangat. Takut lai sia ujan. 2. Sia nda dapat jumpa team ATAMA and sia nda dapat kontek Lisa (Atama's Manager). Adeh. Takut sia derang nda dapat datang. Tapi jumpa juga sia dengan derang si Lisa... huh... Baterry fon dia abis, tulah nda dapat kontek dia... Patut pun. Tapi ujan pula turun. Punya kuat. Blum sempat pun derang set-up smua, ujan pula... Hoho... Tulah lambat skit tu launching. Bila blum mo start, sia jumpa si PelangiSenja. Kasih kawan dia pigi makan lu, coz sia pun rapar juga. Then mschubbs kol. Then kasi jumpa derang dua. Ahaks...

Walaupun ujan, acara berjalan juga dengan lancar. Sia nda sempat dengar ucapan². Family Felix pun ada datang, tapi napa abang dia stail macam Mawi... ekekeke.. nda bah... men men ja tu... Kaunter dari awal uda pack... Baju yang si sumandak design pun abis. Borang keahlian, tah brapa kali derang pigi photostat tu. Punya power... Hui.. kalau smua yang isi borang tu undi, kan bagus.,... ada juga can naik pratus si Felix tu. Masa Atama perform lagi best! Well He did say that he support Felix and all Sabah Artist. Okay lah tu. At least kita punya warrior ada di sini kalau artis kita kana eksploitasi kan. Akculi sia salah faham sikit, coz sebenarnya they never confirm me that they Atama will perform, but, atucara pula tertulis performance by ATAMA sedangkan sia cakap MUNGKIN AKAN PERFORM kalau tidak pun cakap a few word ja. Tapi sia nda kasi salah sepa². This thing happen bila first time organize benda macam nie. Powerful performance by Atama walaupun dia ada sakit leher skit and food poisoning! TQ ATAMA for coming and tq to all the crew!!!

Whatever it is, sia memang satisfied dengan kelancaran ni program. Sia admit yang banyak kelemahan, coz benda ni last minute and Short notice... so sia nda expect yang kami buli successful gini. Akculi sia tidak expect yang borang 100 tu buli habis... tekejut pula sia bila derang balik² minta fotostat. Hoh! TQ to Penampang People... aiks... sia pun Penampang bah.. TQ To All My Fellow Penampangian. Di sini sia mo ambil kesempatan untuk ucap TQ VERY MUCH SAMA this few people:
1.ATAMA & Crew - For Coming to cheer the launching
2.FAF HQ AJK - For Coming to Support FAF Penampang
3.Felix Brothers
4.Datuk Dr. Jeffrey Kitingan & KDCA - For Officiating and Supporting FAF PPG
5.Penampang People
- For Being US

3.Dazzle Cafe & Ethnic Food
- For Sponsoring Drinks and Food

6.Mr. James & MDPG
- For Allowing us to use The Venue (bayarlah)



And to This people...

1.gogds
2.KATAMA
3.kiloy
4.PelangiSenja
5.mschubbs
6.goyon&kc_tine
7.arokiwa
8.Catherine Ansu
9.sumandak


and to all chatterz yang sia nda sebut nama... TQ... smua yang kita buat adalah hasil dari usaha kita smua, dan bukan kerja sia saturang! kita sama² buat tu!
Jan lupa Afundi Felix! visit
www.felix-af.com/portal

Bookmark the permalink.

2 Responses to Las Week punya stori...

ciaoflocy said...

kau la harapan bangsa Kadazan Dusun punya entertainment. Keep it up!!

Markie Marc said...

Ekekekeke jan ko begitu flocy.. kita smua tu... sakag wagu kan... floce... ahaks...