Something To Think

Ello... Lama kunu nda update ni blog. Gara-gara KL! hoh malas sia mo cakap. But dalam sia pigi KL ni timbul beberapa crita yang ada yang betul dan ada yang tidak. But di sini sia mo ambil kesempatan untuk clarify tentang beberapa perkara yang timbul selama sia pigi KL. Ada yang betul dan ada yang tidak.

Tujuan sebenar sia pigi KL is, Ni tujuan utamalah, is Pigi menginterviewkan diri kesebuah Firma IT yang baru di Sana. That's The main reason. Reason kedua is BERCUTI! Setelah sia penat (nda juga penat betullah) sal FAF and tension dengan kerja, i need to rest! then ada minor thing yang buat sia pigi KL... sia sekiwa bah! sekiwa sal... ah nda mo cakap... nanti ada yang terasa!!!

Then sia dapat tau yang banyak urang cakap sia merajuk and lari dari seseorang. Okay sia clarify lagi sini ah. ada cakap merajuk sal FAF? Sebelum tu.. TOM_Kurus... ni bukan ditujukan sama ko... ada urang yang duluan lagi cakap sebelum ko... ada 2 orang! Smua bermula tentang pencalonan Pengerusi Cawangan Penampang. Akculi sia nda pernah tau pun yang ada meeting ttg pemilihan semula AJK FAF. Sebab setau sia... FAF Penampang di bawah FAF Pusat! so selepas pelancaran ari tu, i thought tu AJK uda bubar. Ada yang cakap sia merajuk sal tidak kana lantik jadi pengerusi FAF Penampang. So apa point sia buat gitu? I've done it all!!!. Sia nda mo melobi untuk benda² macam nie lagi. Cukuplah sia buat kerja belajkang tabir , such as, promote FAF, then tulung jual baju... etc²! ahaks... So kepada sesiapa yang cakap sia merajuk sal FAF ni... tidak lah. sia nda merajuk. For smua punya information, sia pun kasi lepas uda jawatan ia di dalam satu parti politik sal sia malas uda... boring uda di atas... ekekeke... so clear issue pertama.

Then timbul lai... issue kedua. yang mengatakan sia melarikan diri dari orang. Hmmm.. ada betul... but bukan hundred percent. Memang sia sekiwa ma saturang but cuma dia saturang ja. Sia mo bawa diri bukan kerana sia mo lari dari smua urang. Bukan kerana sia mo lari dari kenyataan hidup. Dei... sia cuma mo bagi masa untuk diri sia sindri. So sia harap nie second issue pun off uda... sia uda kasih clarify!!!

So apapun.. Sia rasa okay uda...i found part of my life yang ilang since 3 months ago... seperti Yazer cakap... I'm Ready For Love... ahaks. not tottaly lah!!!

Bookmark the permalink.

14 Responses to Something To Think

Tomkurus said...

Kadus..

adui.. tak ku sangka sama sekali.. ko ambil hati pula posting saya tu ah.. walaupun saya orang yang ke-3 (tiga) tanya tu soalan...

Tapi ada satu soalan. KO MELARIKAN DIRI DARI SESEORANG .. untuk penerangan kedua tu pasal apa? Ko benci tu urang kah, itu urang suka ko kah, atau cinta ko sama tu urang ndak diterima. TERBUKA gia tu kenyataan ko tu sampai kan orang tertanya tanya. Praaappp...

Kitorang mau MEMBIZIBODI dulu skijap..... heehehe

chubbs said...

mark..welkam bek! bgs jg ba tu therapy ko tu kan.. give ursef time mah.. jan terburu²..
one more thing kan.. inda payah la bah ko story itu '2nd penerangan' ..
enuf said yg ko willing to move on..
kalu talampau fikir nanti ko tambah kurus lagi tu..mana bule sia sija yg tambah gemukmuk hehehe...

Markie Marc said...

Ahaks... Tom... bukan ambil ati... nanti ada urang sangka sia gila pangkat bah... ahaks... bukan ko yang sia cakap tu. Yang the 1st sama 2nd person. Tu belum lai campur yang cakap face2face sama sia... Yang melarikan diri tu... cuma seperti yang si chubbs cakap tu... time to moved on! kalau sia stay di satu tpt ja sia yang susah! Ko ingat ja lagu Dewa - Pupus! tulah kejadian sia!!! ahaks

TomKurus said...

Si chubbs ni.. baru sia mau kurik kurik tu second penerangan.. dia pigikasih si mark jawapan pula. Mcm jawapan yang bertulis sudah.

Bah oklah.. apa apa pun, harap you are getting better.. mcm nampak better lah..BUT my advice.. kalau in PASAL perempuan.. COME ON LAH... wake up and time to move on (again chub bilang). Bunag bukan sekuntum. Cuba ko jual murah sana FAF shoutbox atau forum mcm itu SATU URANG tu.. pastinya ramai yang mau ko... Hehehehe eh ehe..

Bah, apa apa pun, all the best and semoga berjaya dalam bidang nyanyian, eh sia dgr dr seseorang, konie tukang nyanyi.. mmmmmmmm

Markie Marc said...

Orait jak bah sia nie tom... sia okay uda... cuma kdg² dia yang pandi miskol²! ntah napa... nga mimang betul bunga bukan sekuntum.... tapi mo cari bunga yang lebih baik dari apa yang ko uda tinggalkan agak susah! Macam sia tau sepa ko maksudkan jual murah sana FAF tu.. adakah orang itu c: ahaks!!!

Sepa lai cakap sia tukang nyanyi... well ada betul.. nga baru mo cuba² bah. Masih mo kasi improve vokal!!! ahaks...

chubbs said...

ekekke... sori labah tomkurus... kalo ko mo tau jua, ko tanya la bah kadus in person.. hehehe.. jan tanya sia, sia tia tau apa² wakakakaka *katawa stail urang jahat*...

mariah da' bomb said...

dei... kenapa tia kasi tau datang KL? hehehe..

Markie Marc said...

Mariah... saja bah tu... low propail! abis kalau sia kasih tau smua urang, malu jugak... bukan apa pun sia buat sana. Mariah, sia pi interview jak bah tu... ekekeke.. sorilah!!!

hornbill said...

Kadus... ko frust ka ni? Tak mengapa bah tu.... Biasa saja... mana2 ko pergi memang ada benda yang suka dan ko tak suka...

Tomkurus said...

Kadus..

This time very short. Saya baca SUMANDAK KADUS punya blog yang ada link di blog ko nie. MACAMmmmmmmmmm........

Markie Marc said...

ahaks.. Grace.... Memang besa jak tu... hidup mimang macam tu...

Tom KURUS!!! teda kaitan sama dia tu.. jan macam macam!!! lansung teda kaitan!!! jauh tu!!!

Tomkurus.. said...

Excuse me Kadus.. tumpang lalu skijap... tapi did I say anything yang menyebabkan ko cakap TIADA KAITAN SAMA DIA?? What is what??.... Blur saya....

YaN said...

Shallom...

Dei kama...ko sakap pasal jerebu..
Rupa² nya ada 2 hal lain..
Siou menyibuk....nga apa yg sia tau...ko gia Kool tu....
"Anggap Gobuk" sija ba tu semua..
Buat apa yg patut dibuat kio..
E'steady ko sana kama kadus ;-p

Peace !!!!
yan,

chubbs said...

aha tak tahu....