The Tattoo Story: Part Two

I'm Back. the Last time sia post sini... sia nda dapat kasi masuk pic. Coz, something wrong with the edit punya button di sini. I think sal nie blog punya server tu... ahaks... so sia mo kasi upload kunu beberapa pic tattoo yang sia ada, and of coz yang sia punya. Some pic sia ambil dari internet!

My Tattoo: Scorp-M
Since Nov 2004

This is it. My first ever tattoo. Design ni actually sia ambil dari internet. Original design dia... is all black. Tapi, sia minta tolong kawan sia design kasih masuk elemen tribal sikit di dalam dia. Then jadilah begini. ActuaLLY dia belum siap abis nie. Ada lagi background yang mo di tambah nie. Yang buat tattoo ni is Pip. Pic ni baru 3 hari lepas kana buat. Yang macam lendir tu, is Vaselin. Sia taru untuk elak kena air. PEnjagaan, as owez, jan makan benda yang gatal(udang, ketam, telur, kicap... etc). Jan kena directly air untuk masa satu minggu. Jan terlampau berjemur. Sapu minyak baby oil!


Ni pula... pic... sala seorang online member sia dari US. Pic ni sia ambil dari Yahoo! Group kami (dengan kebenaran). Lawa dragon dia kana buat macam tu. Nama orang nie Jase. Tattoo ni pun baru beberapa jam kana buat. Jas like the design!


Antara Tattoo yang smart sia pernah nampak. Detail sangat lukisan dia, especially tu rambut² this is what i call an art! Only a few yang ada di Sabah ni yang buli buat tattoo yang detail begitu. Nda ramai. Cool!

Bookmark the permalink.

9 Responses to The Tattoo Story: Part Two

hornbill said...

Kadus.. ko mau tattoo di bahu yang macam mana? Btw... cantik jugak tattoo ko tu.

Markie Marc said...

sia mo tinguk tattoo yang orang iban slalu buat tu bah... yang di bahu depan tu... yang bunga tu bah... bunga apa bah tu... i guess ko tau tu!
Nda juga bilang mo buat di bahu, coz sa ni slim river punya orang!!! ahaks...

hornbill said...

o... nanti sia kasi ko gambar2 tattoo tu.Di rumah sia adala. Kalau ko buat tattoo ala-ala gelang tangan kacak jugak....

cute_smly said...

sa pula,
mo kasi tattoo dkt buntut..
sexi bah kalo pakai skirt/pants yg loss..
and.. pranah sa kasi blinking tattoo butterfly di dada..
sexi butul..
But, after kana sound..
sa kasi remove semua itu tattoo!!

Mary said...

mark?tattoo??really can't believe it!!msh sia ingat ko ckp dulu u would like to have one..anyway,cantik la tu scorpio..scorpion rulezzz!!yeah!!!kasi tingu gia sia len kali kita jumpa ah?kalu ko mo add lagi,ko buat cicak kubin la cam ko juga!ahakss!!jan mara kio...

TomKurus said...

Kadus...

Biar betul ko mau buat tattoo nie.... buat yang bunga lah.. kalau kembang baru buli nampak... hehhehehehehhe...

Markie Marc said...

TQ Very much grace... sa harap sangat!!!

Cute_smly, tulah ko pigi pakai yang pandai blinking²!!! ahaks... di buntut buat apa, sepa yang mo tinguk...

Mary, ekekekeke... ko jan gitu, once i said it, sia akan buat, no matter what!!! TQ kerana pujian terhadap scorpion sa tu!!! yeah Scorpion Rulez!!!

TomKurus... bukan lai biar betulll... mimang sudah ada pun!!! ahaks...!!! buat bunga bikin apa... len lah kalaus ia nie.. amfibia... well u know what i mean!!! ahaks...

mary said...

uishh..cam len pla bila ko panggil sia mary uda..wakakak..misti la mo puji sia pun scorpio juga mah..butul tu tomkurus..ngam juga c mark buat tattoo bunga,bunga rafflessia la baru ngam mark hehe...

cute_smly said...

aiyah.. KaDus, dakat itu pangkal pinggang bah!! Mcm itu belt.. kasi design itu butterfly!
Sexi woo.. kalo pakai pants yg loss ckit..