Archive for September 2005

Finally Dapat Lagu!

Ahaks... For Almost 2 Weeks sia berpikir apakah lagu pilihan yang akan sia bawa untuk final nanti... so sia uda buat keputusan untuk nyanyi ni lagu. Koupusan Sogigisom By Abraham Edwin. Sia rasa ni ja lagu yang sia buli feel buat masa nie. Seperti kata Aldro John Gaisah, Pilih lagu yang buli Feel betul²! Kalau ikut lagu si Aldro yang paling ngam sia feel coz itulah yang sia hadapi sekarang! Onu Kinokousan Nuh! Tapi sia akan nyanyi lagu tu di pertandingan yang len. Mana tau sia terkeluar dari ni final, masih ada dua lagi pertandingan bulanan yang akan di anjurkan, Kalau sia terout. Format pertandingan ni ialah memilih 3 orang (1st, 2nd dan 3rd) untuk beraksi di Grand Final nanti... Bulikah??? Ahaks...
So kali ni sia mencabar diri sia dengan menyanyikan DUA lagu baru yang jarang orang dengar! Kira gamble lah. Tapi dalam masa yang sama, sia tulung juga promote lagu tu kepada masyarakat sini Penampang! Ahaks... nda kisah lah derang tau kah nda... yang penting sia nyanyi tu lagu. Kepada smua... TQ kerana support yang kamurang bagi sama sia... sia akan cuba buat yang terbaiklah... so for my final performance:

1. Milangad-Langad Toh - Reno Rodney Fabianus (KDM Idol 2005)
2. Koupusan Sogigisom - Abraham Edwin (Pusakag: Manambagas 1)


P/S: To Mr. Aldro John Gaisah TQ and please emel me at markiekadus@yahoo.com. TQ

1 Comment

Another Final Coming Up!!!

ahaks... Las Sunday kira a lucky nite sia... why...? becoz sia pigi ikut tu pertandingan sana Kesurek. Kesurek stand for Kelab sukan Dan Rekreasi MDPg. Akculi... yang sia rasa lucky is that sia nda perlu nyanyi untuk masuk Final. Tapi yang malangnya judges pula suruh nyanyi. Dia bilang tu judges, Sia mo dengar kamu nyanyi juga... mana tau kamu nda ngam masuk final... So sinister.... huh... Then have to sing that song. My song was a new song sang by Reno Rodney Fabianus titled Milangad-Langad Toh. Reno is a winner of the first KDM Idol Competition. Kindda like the song when i first heard it on radio Long time ago... ahaks...
Actually sia mo nyanyi lagu bapa sia or lagu Felix... but kalau sia nyanyi lagu bapa sia... orang besa dengar sia nyanyi lagu tu... masa wedding, function or etc. Then lagu tu lagu lama. Bila cakap sal lagu Felix, sia dengar sejak kebelakangan ni, asal pertandingan smua orang mo nyanyi lagu Felix. Nokosuai Ginawoku. Hmm.. even masa ni pertandinagn yang sia ikut pun urang nyanyi tu lagu... So i've made up my mind to sing dis song. sia amat suka nie lagu... The melody even the chord pun senang... running ja.
After sia nyanyi ni lagu, sia pigi jumpa tu judges... sia tanya apa kelemahan sia. The judges is Mr. Wences Podtung and he is the same judge yang nilai sia time Sugandoi Kaamatan dis year. Peringkat daerah Penampang lah. I thought dia mo hentam sia... tapi satu jak dia komen... itupun pasal pitching yang lari sikit. Tapi dia cakap lagu nie memang amat sesuai untuk sia. Even dia nampak peningkatan yang amat besar dari segi vocal berbanding dengan sugandoi tu ari. Hmm... adakah... sia rasa sama jak. Well sia expect dia komen sal vocal and overall performance... dia cakap teda yang silap nie kali kecuali pitching. And benda yang asas dia bagitau sia is... Pemilihan Lagu dan Key! TQ Mr. Wences Podtung!
Then Final... sia kena pilih satu lagi lagu. Ini lah dilema sia skrg! Apa lagu yang sia patut mo bawa... Of coz sia nda akan buang lagu yang first tu... but lagu kedua nie... sia tidak pasti...
Ni ialah list lagu yang sia rancang mo bawa...

1. Koupusan Sogigisom - Abraham Edwin (Pusakag)
2. Onu Kinokousan Nu - Aldro John Gaisah
3. Songonuon Id Nipi - David Pinus
4. Koupusanku - Sean

Ni lah 4 lagu yang sia uda kasih shortlist untuk Final! But sia nda tau mana satu. Smua pun lagu ballad. smua pun suara agak tenor... Hmmm... Any Idea... To Yan (elviana)
TQ for supporting me! A Friend I Knew from Felix Agus Fans Website!

5 Comments

Song For Someone Who Was Special To Me PT.1

Kinnda fall in love with this song... not after That AF3 Champ sang it... but after i heard Dewa Sang it For The First Time... long Before AF3 Season Start. Lagu ni ngam dengan apa yang terjadi sama sia... With dis girl...ahaks... Bah untuk hiburan ja... Enjoy!!! Pupus By Dewa
The Song Of The Moment!

Aku tak mengerti
Apa yang ku rasa
Rindu yang tak pernah
Begitu hebatnya
Aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu
Meski kau tak'kan pernah tahu

Aku persembahkan hidupku untukmu
Telah kurelakan hatiku padamu
Namun kau masih bisu
Diam seribu bahasa
Dan hati kecilku bicara

Baru ku sadari
Cintaku bertepuk sebelah tangan
Kau buat remuk seluruh hatiku

Semoga waktu akan mengilhami
sisi hatimu yang beku
Semoga akan datang keajaiban
Hingga akhirnya kau pun mau

Aku mencintaimu
Lebih dari yang kau tahu
Meski kau tak'kan pernah tahu




P/S: Hi ... This Song Is For You... TQ. You Know Who You Are...

6 Comments

Saja Mo Kasih Masuk Ni Pic...



Gambar koruhang sia... ahaks... nda tau apa lai pic yang mo di kasih masuk!!! Minta maaf kepada tuan punya gambar... Minta maaf jugak kepada pemilik ni gambar!!! ahaks...


Ni Pula pic si pelangi (originally known as pelangisenja) and mschubbs (my best friend). Pic ni di ambil masa pelancaran FAF Penampang tu ari.


Winnie Kuntip, Local Singer. Suara dia memang power. I like her voice. Slalu bah sia nampak dia ni... Pic ni di ambil masa Carnival Merdeka Penampang di Buhavan Square.

Bah... mari sambil dangar² lagu tu tinguk gambar lah kio!!! ahaks...

Leave a comment

Kemarin Yang Gila...

Yesterday sia bangun... ya ampun... punya paning kepala... KOGUTAN. Akculi yang malam tu ntah apa mimpi member dari FAF bawa pi Aramai Tie. Sana Borneo Resthouse. Adeh.. sia bilang... antara member yang join is gogds, jasonjay, pelangi, olumis, gidong, tomkurus, monsiop, pirut, mamaii, hazel, onong, sunflower dan ada beberapa lai yang sia nda ingat! Dei... datang ja trus derang tuang tu brandi kah apa tu. Minum sikit jak.. uda sia paning. Lama nda eksersais minum bah. Ntah ending jugak sia lah malam tu. si gonit yang antar sia pulang. Sampai rumah, trus tidur... kira mo tunggu men bula.... but mimang nda buli tahan uda...

Bisuk dia bila sia bangun, punya men berat tu kepala sia... macam mo jatuh jak. Mandi pun lama sia rasa... coz mo on paip pun macam nda larat uda! Suddenly sia on fon trus ada few sms yang masuk. Blum sempat sia go through sama tu sms, bebunyi pula fon. adeh... customer mo minta buat PC. Dui... then SMS lagi masuk. "Mark ko turun sini KK pigi sana kedai "xxx", ada pc mo di perbaiki! Dui... urang paning, macam mana mo buat??? mulau. Then sia sampai donggongon, sia call smua tu customer, cakap sia BZ ni ari. Suruh member yang pigi. Kepala sia masih berat. Tekana pukulan tu whisky kah apa tu... gara² si jasonjay labah nie. Pigi kunu sia mencari Soto. baru kurang sikit! Tah apa gila... sia jalan pi KK pigi sana Cosmopoint pigi ambil transkrip. Apa tujuan sia pun nda tau. Sah masih kogutan. nda mampu sia online kemarin sal nda mampu sia mo tinguk PC. Ada online sales kah teda, sia pun nda tau! ahaks... Baru ni ari dapat online. Nasib crita di FAF kurang uda pasal yang malam tu! ahaks... Tapi ada pula si jasonjay pigi kasi upload tu pic! Mirah lai muka smua tu... Sia punya muka lah...

Tapi apapun sia mo cakap TQ lah sama derang smua... siuk pula sekali-skala outing begitu! Nanti bila si LUGU balik ni lagi parah sia rasa... dia bilang moginum gisom kosuabon! ahaks... tapi okay lah... bukan slalu kan... Lagipun skrg ni zaman kebujangan! ahaks...
Bah ni ja lah sturi sia unutk kali nie... lain kali baru tambah lah... Dengarlah lagu nie sini...

P/S: Si pelangi buyuk, men minta jamin...

6 Comments

Song For Someone ... Part 3

Lagu background ni ialah lagu Maybe dari kumpulan Neocolors. Dia juga menjadi lagu tema Ara - Leo dalam Sana'y Wala Nang Wakas. Ni Lagu sia dedicate untuk someone yang maybe akan melawat blog sia nie... Maybe Its Wrong... girl!

There I was
Waiting for a chance
Hoping that you'll understand the things
I wanna say

As my love want stronger than before
I wanna see you more and more
But you closed your door
Why don't you try to open up your heart
I won't take so much of your time

Maybe it's wrong to say please love me too
'Coz I know you'll never do
Somebody else is waiting there inside for you
Maybe it's wrong to love you more each day
'Coz I know he's here to stay
But I know to whom you should belong

I believed what you said to me
We should set each other free
That's how you want it to be
But my love went stronger than before
I wanna see you more and more
But you closed your door

Why don't you try to open up your heart
I won't take so much of your time

Maybe it's wrong to say please love me too
'Coz I'll know you'll never do
Somebody else is waiting there inside for you
Maybe it's wrong to love you more each day
'Coz I know he's here to stay
But my love is strong
I don't know if this is wrong
But I know to whom you should belong

Maybe it's wrong to say please love me too
'Coz I'll know you'll never do
Somebody else is waiting there inside for you
Maybe it's wrong to love you more each day
'Coz I know he's here to stay
But my love is strong
I don't know if this is wrong
But I know to whom you should belong

4 Comments

September Update...

Hi to all my visitor!!! First Of All, really would like to thanks all of u who had been visiting and reading some of my crappy post! Somehow i've been talking about lousy stuff, which i will continue in the future!!! ahaks...

For this coming month, i will be updating this blog, especially and KaDuS Music Page... it's been a while since i have'nt update that blog. So i will be updating it soon. More story about Sabah very own local music and Film... An exclusive interview with one of Sabah "HOT" artist... Guess Who... and much more... and of course, The local album review!!! Be sure to Visit that page soon... as a lot of things will be updated!!! Visit: http://kadusmusic.blogspot.com

As for The Bontugan Sinding Page, i have to closed it down, because of other commitment. So for those who are willing to know the standing, you can always listen to Sabah VFM every Sunday at 8 PM with DJ Mattinim Yukim! Be there to catch all of your favourite Dusun Song and don't forget to vote for it. As always the voting way should be like this... Type: JLD (space) The standing. and Send it to 39330.

Any suggestion... are very much welcome... TQ once again for visiting my Blog!!!

3 Comments