Another Final Coming Up!!!

ahaks... Las Sunday kira a lucky nite sia... why...? becoz sia pigi ikut tu pertandingan sana Kesurek. Kesurek stand for Kelab sukan Dan Rekreasi MDPg. Akculi... yang sia rasa lucky is that sia nda perlu nyanyi untuk masuk Final. Tapi yang malangnya judges pula suruh nyanyi. Dia bilang tu judges, Sia mo dengar kamu nyanyi juga... mana tau kamu nda ngam masuk final... So sinister.... huh... Then have to sing that song. My song was a new song sang by Reno Rodney Fabianus titled Milangad-Langad Toh. Reno is a winner of the first KDM Idol Competition. Kindda like the song when i first heard it on radio Long time ago... ahaks...
Actually sia mo nyanyi lagu bapa sia or lagu Felix... but kalau sia nyanyi lagu bapa sia... orang besa dengar sia nyanyi lagu tu... masa wedding, function or etc. Then lagu tu lagu lama. Bila cakap sal lagu Felix, sia dengar sejak kebelakangan ni, asal pertandingan smua orang mo nyanyi lagu Felix. Nokosuai Ginawoku. Hmm.. even masa ni pertandinagn yang sia ikut pun urang nyanyi tu lagu... So i've made up my mind to sing dis song. sia amat suka nie lagu... The melody even the chord pun senang... running ja.
After sia nyanyi ni lagu, sia pigi jumpa tu judges... sia tanya apa kelemahan sia. The judges is Mr. Wences Podtung and he is the same judge yang nilai sia time Sugandoi Kaamatan dis year. Peringkat daerah Penampang lah. I thought dia mo hentam sia... tapi satu jak dia komen... itupun pasal pitching yang lari sikit. Tapi dia cakap lagu nie memang amat sesuai untuk sia. Even dia nampak peningkatan yang amat besar dari segi vocal berbanding dengan sugandoi tu ari. Hmm... adakah... sia rasa sama jak. Well sia expect dia komen sal vocal and overall performance... dia cakap teda yang silap nie kali kecuali pitching. And benda yang asas dia bagitau sia is... Pemilihan Lagu dan Key! TQ Mr. Wences Podtung!
Then Final... sia kena pilih satu lagi lagu. Ini lah dilema sia skrg! Apa lagu yang sia patut mo bawa... Of coz sia nda akan buang lagu yang first tu... but lagu kedua nie... sia tidak pasti...
Ni ialah list lagu yang sia rancang mo bawa...

1. Koupusan Sogigisom - Abraham Edwin (Pusakag)
2. Onu Kinokousan Nu - Aldro John Gaisah
3. Songonuon Id Nipi - David Pinus
4. Koupusanku - Sean

Ni lah 4 lagu yang sia uda kasih shortlist untuk Final! But sia nda tau mana satu. Smua pun lagu ballad. smua pun suara agak tenor... Hmmm... Any Idea... To Yan (elviana)
TQ for supporting me! A Friend I Knew from Felix Agus Fans Website!

Bookmark the permalink.

5 Responses to Another Final Coming Up!!!

Anonymous said...

Blogs have been known to comment on a variety of issues, ranging from the latest "Here is what I think" type of blog to the latest big movie release to the newest computer on the market. Your blog is very topic specific and should do very well. Keep up the good work.

Also, you might want to look at two very important, topic-specific blogs for some ideas. MediaNews (www.poynter.org/medianews) and (www.iwantmedia.com). First started in 1999 as independent sites. Romenesko's site is particularly interesting for being a must read for media insiders, often creating a hot debate throughout the journalism community, because of its unique combining of news and rumors.

cell phone accessories information...

YaN said...

Shallom....

Alalala..siap ada pic sia lai ka marc?..hehe..apa2 pun,pounsikou..
anggap sia kawan ko kio..

O ya marc..nanti bisuk final nyayian ko kan?...maan noh koti kio..sia hrap ko menang..kalau tak pun,boleh cuba lagi..never give up bogia kan?..so,buat yang terbaik..
Jangan terlebih nak buat yang terbaik.Nanti hancur pula..ingat tu kio..

*I always support you marc..Peace.

hornbill said...

all the best...

eddammons05893941 said...

i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here

Markie Marc said...

Hmm... ada juga yang pok silap[ buat advert sini... Please lah... kalau mo buat advert join lah google adsense kah apa... ni tpt untuk member sia bagi komen... bukan mo advertise!!! OK