Archive for October 2005

Because Of You - Kelly Clarkson

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself
Cause my heart so much misery
I will not break the way you did,
You fell so hard
I've learned the hard way
To never let it get that far

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because you know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake
A smile, a laugh everyday of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry in the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I try my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you
I am afraid

Because of you
Because of you

P/S: Kindda Like This Song! Ekekekee... Teda sepa sepa sia mo dedicate... hanya untuk Pendengaran besa ja... But sepa yang terasa... sia minta maaf lah. Ahaks... Enjoy

4 Comments

About November (Dapat Dari C Balle! TQ Balle!)

SIKAP DALAM PERCINTAAN
Banyak helah dalam menghadapi pasangan. (Not Sure...)
Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan. (AGREE)
Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa. (Sumtime)
Degil dan engkar dengan pasangan. (Not Really)
Tidak suka dikongkong oleh pasangan. (So-So)
Mudah ambil berat terhadap pasangan. (AGREE)
Tidak menghargai perhubungan. (PANIPU NI!!!)
Sambil lewa dalam perhubungan. (Ni Pun Sama... Panipu)
Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung. (TAMBIRANG)
Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan. (AGREE)
Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan. (LAGI LAH TAMBIRANG)
Kurang bersama dengan pasangan. (Slalu bah!)
Pasangan Ideal: 4,7 (Apa nie...???)

SIKAP
Banyak idea dalam perkara (AGREE)
Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya (AGREE)
Berfikiran ke hadapan (Yakah?)
Berfikiran unik dan bijak (Nda Sure)
Penuh dengan idea-idea baru yg luarbiasa (AGREE)
Pemikiran yang tajam (Nda pasti...)
Daya firasat yang sangat halus dan tinggi (AGREE)
Bagus untuk jadi doktor (Wakakakaka... Ni yang lawak!!!)
Cermat dan teliti (AGREE)
Personaliti dinamik (AGREE)
Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia (Yakah???)
Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra (AGREE)
Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran (AGREE)
Terlalu degil dan keras hati (AGREE)
Apabila hendak, diusahakan sehingga berjaya (AGREE)
Tak suka marah kecuali digugat (AGREE)
Mudah ambil berat terhadap orang lain (Tottaly AGREE)
Pandai muhasabah diri (Apa maksud muhasabah???)
Cara berfikir lain dari org lain (AGREE)
Otak yang sangat tajam (Dua kali uda sia nampak tajam nie...)
Pandai mendorong diri sendiri (Nda kali)
Tidak menghargai pujian (Depend on pujian...)
Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu (AGREE)
Cuba sampai berjaya (AGREE)
Badan yang tegap (Wakakakaka... Urang SLIM River!!!)
Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam (AGREE)
Romantik (Nda pasti, kena tanya my Ex's)
Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang (Siapa cakap)
Suka duduk dirumah (Kalau teda yang intresting di luar)
Sangat rajin dan berkemampuan tinggi (nda pasti)
Amanah, jujur setia dan pandai berahsia (Dua kali uda sia nampak nie...)
Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi (Sometime)
Bercita-cita tinggi (AGREE)
Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah (Tottaly (AGREE))


Dapat dari si Balle. TQ Mandak!!! Susah-Susah Ja!

4 Comments

Pusakag 3 - PREVIEW -

Sepatutnya bukan sini bah sia buat ni Preview, but since masih ramai yang masih mau dengar lagu Aldro John Gaisah di sana KaDuS Entertaiment, so sia switch ni Info pigi sini.

Peminat² Album Pusakag, kini akan muncul lagi satu kompilasi Lagu² baru dari Pusakag Production, yang berjudul Pusakag 3.


Poster Pusakag 3 yang sa dapat dari laman web rasmi Pusakag (dengan kebenaran ah...). Album ni kunu, dijangka berada di pasaran pada awal bulan November, Which is good! ahaks... Ni kali ada 6 orang artis yang akan menjayakan Album Pusakag 3, iaitu Janiri, Betcy, Lydia, Benn, Vera dan Samsin. Cuma Janiri jak yang sia familiar, coz ada dalam album Pusakag 2 dan sia slalu nampak dia di KK. ahaks... Dari DEMO yang sia dengar di sana Pusakag punya website, sia rasa Album ni IT'S A MUST HAVE! kepada peminat koleksi Pusakag. Strongly Recomended ALBUM! Sia pasti akan beli satu dan pasti akan Review di KaDuS Entertaiment.
Untuk mengetahui lebih lanjut tentang album Pusakag 3 ni, sila lawat laman web rasmi Pusakag. Jika kamu mendaftar menjadi ahli web Pusakag, kamu buli dengar lagu² dari Pusakag 1, 2 dan Pusakag: Manambagas 1 dan juga DEMO untuk lagu yang akan berada di dalam Album Pusakag 3.
Visit www.pusakag.com

Pic Credit: Pusakag.Com Admin (TQ Topbinai)

6 Comments

New Song: Aldro John Gaisah

First, Sia minta maaf sama si Yan, sbab sia ganti lagu nie... sori kio!!! Nanti sia bagi ko tu lagu lama... Err... Okay... Lagu yang men skrg ialah lagu dari Aldro John Gaisah! Yes anak kepada Superstar Sabah, Tongotiagak (Mendiang/The Late) John Gaisah. Dia uda terbitkan Album yang bertajuk Superstar! Album ni akan sia Review di sana KaDuS Entertaiment nda lama lagi. Kenapa sia pilih lagu ni untuk Promote ni Album... Saja... ahaks... Sia suka ni lagu!!! tajuk lagu nie.. Piginavaan Om Pitongkizadan! Dapatkan album ni segera di pasaran dalam Bentuk Kaset dan CD! Enjoy!!!

P/S: Aldro John Gaisah, Please Contact me or mail me! TQ

Updated Today (14/10/2005)
Lyric Kena Kasi Betul Sikit... TQ Antanom For Noticing
Sia lupa include lirik ni lagu... mana tau ada yang berminat. Siapa nda faham and mo dia punya translation, EMAIL ME!

Piginavaan Om Piupusan
Dandi Toh Om Batos Toh
Pitongkizadan Kinopupuson
Au Nodi Miho Gumuhi

Au Zou Kalati... Onu Oh Hasa Ku
Gisom Au Koh Momoduli Doho
Kivaa Nangku Do... Kinokousannu
Ompuno Zou Oi Koginavaanku

Cho:
Tumongkizad Ko Nangku Doho
Mogidu Mantad Doho
Kada Noh Daa Tihombuso
Popoluo Koh Nopo Do Ginavoku

Kinongoho Poh Om Lotion Noh Daa
Hozouku Diti Montok Diau
Kuozon Podi Tinongkizadan Nu
Ahansan Zou Avasi Koposizon Nu

This Song Dedicated To ... I Know You're Here...

The Album Review Is Available At KaDuS Entertaiment Page. Bleh lah lawat tu page... And dengar lagu Aldro John Gaisah - Superstar!

10 Comments

There's Something About Carlsberg...

Now i wanna talk about the liquor price hike... Liquor ni tergolong lah dalam minuman yang beralkohol yang di minum oleh kebanyakan orang! Including Me!!! ahaks... Although sia bukan peminum yang hebat... tapi effect juga sia sikit. Actually kalau di bandingkan dengan report sia yang lalu, about the ciggaretts hike tu, sia nda brapa tau harga drinks nie. Becoz, lain tpt, lain lah price dia... The cheapest yang sia jumpa, (before ni Belanjawan Negara kena umum) Is RM10(for 3 Cans - Carlsberg) and yang paling mahal is RM70 (per Jug - Carlsberg At Hard Rock Cafe KL). Yang sia tau kalau yang price below RM20 ni, itu beer yang ada cop MDNP. Tau bah kan apa erti MDNP tu, nda payah sia eloborate sini... tapi Labuan banyaklah... ahaks... I'm A Karaoke goers and slalu price yang sia jumpa is about RM15 to RM30 per set or jug. Itu dulu, time sia masih active moginum lai... Sekarang tekurang sikit. Ahaks..
Kenapa sia mesti minum??? Ntah... sia start pandai minum masa tingkatan satu lagi. Lama sudah. Tapi bukan selalu lah. Memang sia banyak sejarah minum nie. The worst is Tertidur di Meja Ping Pong. Itu pukulan Lihing. The Best... Better not say... ahaks... Apa yang best sangat minum nie...? Ntah juga... Sia minum, to be frankly, sia mo release tension sia. Kalau sia teminum, sia rasa utak sia ringan. Smua masalah ilang... Sia rasa bebas... Tapi bila sia fikir balik, after sia minum, tepikir balik masalah.. nda jugak ilang. huh..

Thinking Of Quitting...?
Buat masa ni, belum lagilah. Dulu pasal sumandak sia berenti... Napa smua pasal sumandak nie hah? hoh... Yalah... She guide me to stop smoking and drinking... and now she left me with nothing... And now i'm back with my old lifestyle... Salah siapa..? SALAH SIA SINDRI!!!... Takan mo kasih salah dia pula... Dia cuma mendorong... yang mo buat tu diri sindri. Kalau teda courage mo buat... CT Nurhaliza bagi dorongan pun nda dapat juga tu. "Hendak Seribu Daya, Tak Hendak Seribu Dalih!". Uiks.. napa lari topik nie... Back to topic asal. Antara keburukan yang sia tau akibat minum BERLEBIHAN ni...
1. Ilang Kawalan Fikiran
2. Buli Merencatkan Utak...
3. Dan banyak lagi yang sia nda tau sebenarnya... ekekekeke
(Sebenarnya sia nda tau bah apa keburukan dia)

So kepada mereka yang mo berenti, or mo kurangkan minum nie... or yang mo jimat duit... sia ada tips gila² sini...
1. Carilah Beer, Liquor yang ada Cop MDNP! Murah... Teda Tax... Tapi jan beli banyak coz nanti kana tuduh menyeludup pula.

2. Pindah pigi Labuan... Kan sana Beer Murah. Yang len pun murah. Kira mandi beer lah di sana...

3. Cari Yang Tradisional... Talak (Setengah orang panggil Montoku), Lihing, Bahar, Sikat (bukan sisir), Siopon (pemes nie), Tumpung (yang kasih out sia di Mahua) dan banyak lagilah. Murah lagi... Dan nda juga kana cakap sumbung! ahaks... Sia cuma buli minum Lihing ja... Yang len sia out...

4. Minum Shandy! ahaks... Alkohol juga... tapi sikit ja... Wakakakaka...

5. Untuk Pub Goers - Jan blanja PR di sana. Derang tu mimang kana train mangkali untuk minum. Tahan betul. Sia uda kana satu kali... Di Pub X (bukan nama sebenar). Mo dekat 4 jug sia kasih keluar blum lagi out... Ntah apa yang derang makan! hoh

6. Kalau kazen kah saudara kawin... Jan Jadi Striker. Striker ni istilah di kampung sia untuk urang yang modsuung. Yang serve tu bah... Besanya Striker yang teruk... bukan yang di kasi minum. Sia uda kena berkali²! bulan 12 ni kompom sia kena lagi. ATTENTION To MY FEVRET COUSIN, Emily M. I LOVE YOU!!! (Jek lu supaya nda kana suruh serve beer!)

7. Untuk yang Single (Macam Sia) - Cari GF yang nda kuat minum. Silap² dia lai yang pigi bawa. Kita Parah, Duit pun parah... Sekali Skala buli... but jan slalu!


Kesimpulannya:
For me minum nie... bukan lah satu kesalahan or apa². Urang Denmark, minum beer untuk sarapan derang. Kenapa derang buat Carlsberg? Kan beer dia buat dari tu Wheat kah apa tu. OK ja derang tu. Minum ni sebenarnya untuk menaikkan lagi tu keriangan bah especially time² karamaian. Cuba kamu bayangkan, time karamaian teda minum², balik² oren... memanglah buring... Ya sia tau ada yang memang nda serve minum keras time kawin or apa² function. Tapi macam sia nie, kebanyakan kawin yang sia pigi, ada ja minum... macam yang 1hb Oktober tu, minum juga... beer abis, Lihing dan Montoku di hantam! Solution dia simple... Control Time Minum. Jan lah berlebihan. Selalu tu, asal minum, misti gaduh... Mesti bertumbuk paling worst sampai berbunuh... Sal Mabuk! Tapi Thank GOD, coz slama sia ikut member pigi minum, belum pernah ada kejadian macam tu.,.. Sebab sia tinguk smua member yang sia ikut minum nie, smua yang maintain punya.. ahaks... Ada yang macam Lefthanded, Ada yang bubut penjahat dan macam² ada!!! ahaks... So Control ja lah solution dia... Satu lai Jan Drive kalau rasa diri tu nda larat... Skali nampak Dawirondu, Eksiden pula (palis²). Bagus kalau insurans mo bayar kalau check darah kadar alkohol tu tinggi! Sindri mo ingat lah!

Last but not least. Sia sedar yang sia nda layak untuk cakap pasal nie... but sebagai anak Kadazan Dusun sia rasa sia perlu juga cakap benda nie. Sori kalau ada yang tersinggung, tapi apa yang sia cakap nie sia rasa ada kebenaran dia... To my fellow KADUS friends!. Sia slalu dengar urang kalau time aramai ti, derang cakap "kalau ko tidak minum, ko kasi malu kadazandusun ja". Frankly speaking, sia tidak suka urang cakap macam tu. Kenapa? dia mo yang bangsa Kadus ni di kenali sebagai bangsa yang kuat minum...? Ada lagi satu ayat yang cakap, "Ko bukan anak kadazandusun kalau ko nda minum"! Kenapa misti mo libatkan bangsa??? Memang urang dulu² (ancestor kita) kebanyakannya kuat minum... Tapi kenapa misti mo cakap begitu...? Kalau nda pandai minum, bukan kaduslah? Nonsense! Ni bukan saja ditujukan kepada Bangsa Kadus, tetapi kepada smua bangsa yang buli minum... ehehehehe... Kita nda mo bangsa kita, nda kira apa bangsa, di libatkan dalam moginum... Walaupun moginum nie kira koubasanan tapi bukan tiket untuk urang luar tinguk bangsa kita sebagai bangsa yang kuat minum. Sia Bangga jadi Anak Kadus and sia bangga dengan koubasanan sia... tapi bukan untuk menunjukkan keburukan kita...

TQ VERY MUCH!!!
Mari kita minum dulu... Tiuso poh sanggalas... paparamai ko karamaian... ontok korikatan nu.... mantad soborong rahat!!! ahaks...

8 Comments

Harga Sigup Naik Lagi...

Ahaks... Halloo... Eberibodi... Sia kasih start october dengan something yang quite intresting! Harga sigup mo naik lagi. Bila sia terbaca laporan belanjawan Negara, sia tidak jugak bilang terkejut bila goverment buat keputusan untuk further increase the price of rokok. Coz mimang uda kana expect! 13% hike in tax... Whoah... cukup unutk membuatkan perokok macam sia nie berpeluh... maybe its time for me to stop smoking...? yakah? ahaks. Dari dulu lai, before ni pembentangan belanjawan negara, banyak urang cakap yang harga rokok akan naik up to RM8.50 per kotak. Fuh! kalau dulu fevret rokok sia Salem, tatap harga dia RM8.50. Kalau everyday beli... RM8.50 * 7 = RM59.50! Punya banyak! Even skrg harga rokok RM6.50. kalau di jumlahkan dalam seminggu RM45.50! masih banyak jugak! So apa mo jadi...
Jadi urang lah!!! wakakakakaka! Well solution dia cuma ada tiga (3)! itu di pandangan mata sia lah!

1. Beli Rukuk Kaki Lima. - Mangkali murah. Yalah RM3.50 (Dunhill) banding sama RM8.50! RM5 Beza dia. Kalau beli yang low jenama, macam ERA, Premium and so forth nda pun sampai RM3 harga dia. Bagi yang kira expert merokok ni, dia bleh tau rasa dia! sadap kah apakah! ahaks...
2. Isap Rukuk Tradisional. - Isap Kirai kah, curut kampung kah. Besa tu kalau kirai tu cuma perlu beli itu Bungkusan sama tu sigup Harga nda pun sampai RM5, tapi buli pakai sampai 2 minggu kalau pandai jimat tu tembakau. Tapi rasalah, kekerasan tambakau! ahaks...
3. Berenti Monigup! - Ya.. Solution yang terbaik! Bagus berenti. Nda payah pikir brapa dalam 1 minggu abis... and so forth! Imagine lah dalam satu minggu kita ada jimat dalam RM50, satu bulan ada RM200. satu tahun kompom ada RM2400. Buli sudah deposit krita. Ahaks...

Bah sia tau cakap saja, tapi sia pun nda tau mana satu option yang sia akan pilih! Yang ketiga tu nampak siok! ahaks... Well... ini terserah kepada individu tersendirilah. Kita merokok bukan kana suruh oleh sepa² pun. Kita sendiri yang mo merokok. Mustahil ada yang cakap, kawan sia suruh sia merokok, itulah sia isap. Then since kita sindri yang mo isap, apa yang jadi sama kita, adalah tanggungun kita sindri lah... bukan orang len. Walaupun ada urang yang akan komplen yang derang kena asap rukuk. Besa GF tu. Ahaks... Nasib sia single-mingle skrg. Dulu tu sumandak sia slalu marah sia monigup tu. Skrg teda uda yang mo marah. Tapi bukan alasan untuk tidak mo berenti bah kan!

Bah nanti sia tambah lai tentang tu kenaikan harga minuman beralkohol! Naik kunu 9% ahaks!!! Until my next post... CyA!!!

7 Comments