Undi Lagu Seterusnya...

Ello, Fellow Blogger, Friends and Reader…

Apa kabar? Sihat kah kamu…? Sia totally had NO Idea what to write in here… Actually I’m a bit disappointed with Manchester United Performance last nite. They were trailing 1-0 in early minutes courtesy of Brian McFadden Goal. Who’s To blame…? I think the defender… sebelah kanan yang kasih biar McFadden Roaming freely. Then Edwin van Der Sar kana score di tight corner. Shouldn’t happen to a kepper of his caliber. Luckily Ryan Giggs (My Idol), score to level the score. Paul Scholes punya bula, cukup hebat. Just after the half way line, Scholesy send a crashing long ball into the area. Perfect timing release Ryan Giggs with a simple but World Class Finished to beat Richard Wright. The match end in a draw (1-1). They should’ve won that game, given the possession they had. This is not the way to react after an embarrassing exit from The Champions League.
Sebenarnya bukan ini bah yang sia mo cakap. Sia actually slalu melawat di sana dbos.fm punya website. Dia punya site tell story about local entertainment. Sabahan lah. Apa yang sia suka di sana ialah Radio Blog dia. Ada satu lagu yang sia suka dengar sana, and balik² sia pasang. Lagu Nikki Palikat (Malaysian Idol), Sunudai Oku. Lagu ni dicipta oleh Jimmy Palikat (Sawo Kalangadan, Pokitononku). Lagu ni menurut dbos, mendapat sentuhan orkestra yang di adun oleh Sharon Paul (pencipta lagu Marsha). Cool lagu nie. I just like to listen to it over and over again. Sia rekemen lagu nie untuk kamu semua, especially Peminat lagu² kadazandusun. Actually smua pun buli dengar ni lagu. It’s only a demo, so silalah beli Full Album Nikki Palikat nie… TQ! Silalah lawat website dbos di http://dbos-fm.blogspot.com/ It’s a blog actually.

Wah… what else… dui nda lama lagi new year. Macam baru kemarin sia sambut new year. Cepat betul masa berjalan. Nda pun di sedari… At the time of writing, its kurang 19 hari lai untuk new year 2006. Another year another resolution. Nantilah cakap sal resolution nie… besa benda yang sama juga tapi tidak juga kana fulfill. Huh.

Lagu sekarang yang men dib log sia ni, is lagu Milangad-Langad Toh by Reno Rodney Fabianus. He’s the winner of this year KDM Idol. Cool song actually. Sia bagi lirik dia lah sini nie.


Milangad-Langad Toh
(Reno Rodney Fabianus)

Langad Ih Ginawoku
Nopo Id Dika
Soira Kosorou, Lumangad Oku
Sundung Mah Sopinsodu
Kito Poh Daa
Ondomon Ku Yaa Toririmo

Cho:
Milangad-Langad Toh Daa
Sorohon Ku Iyaa
Igitan Toh Piupusan Diti
Misorou-Sorou Kito
Ada Toh Piisuai
Tupus Ku Kumaa Diya…
Songulun…

Alansan Oku Nopo
Kumaa Diya
Pogiroton Toh Piupusan Diti
Au Nodi Kito Au, Kopitongkiad Poh
Ih Noh Daa Suang Ginawo Ku…

Repeat Cho

Siok kan ni lagu… Sia miming suka lagu nie. Macam mana dengan kamu. Actually sia mo tukar bah lagu nie nga tidak tau lagu apa? Kamu buli vote apa lagu yang kamu mo sia pasang di sini. Sia bagi list, kamu vote lah apa lagu yang kamu mo. Di sebelanh kanan kamu, di bawa tu Featured Song. TQ The Very Much! K.

Bookmark the permalink.

3 Responses to Undi Lagu Seterusnya...

YaN said...

Shallom....
Siuk begia nie lagu marc..
sia suka tul kama..untuk ko juga nie lagu..ngeh ngeh..makasih kc taru lirik da di blog ko..

o ya marc..lau ko mo ganti lagu,bagus kc ganti sama tu lagu c Felix Don..sia suka dingar yang itu
..bui ka?..nga okee sija lau lagu len la bap,berdasarkan undian gia kan?..

miss u marc

peace....

Markie Marc said...

Ahaks... setakat ni lagu dari Pusakag 3 yang top... bisuk (20/12) or ari tiga (21/12) sia akan ganti tu lagu... ahaks... TQ... siuk mimang siuk ni lagu... wekekekeke

YaN said...

Ya la tu marc... :(
Nda pa la lau bukan lagu c pilik don .. janji siuk dan kawan2 terhibur...