Teda nasib nie...

Dui... kamarin bah... punya lah men tensen bila sia ingat balik... Gini. Pagi tu sia ada urusan di suatu tempat. Then bila uda tengahari, sia balik donggongon untuk mo online kunu. Tepaksa online di CC sal di rumah mimang dari dulu teda tenet. Ahaks... Sebelum sia pi online, sia pigi singgah tempat aunty sia sekejap. Kami crita² lah skijap. then sia mo jalan sudah, dia turs tanya. "Ko tidak mo bili numbur?" Trus sia teingat... Wah ada spesel draw di Sport TOTO. Tapi sia teda mood mo beli numbur kemarin, so sia cakap tidak lah. Sia slalu beli number hp sia **** sama ni numbur aunty sia 5880. Trus sia pigi online, buat macam besa. Petang tu, sebelum sia jumpa si kidit, satu member call, minta tulung beli numbur. "Mark, tulung dulu sia bili numbur, kalau ko sempat lah. Buli jugak ko bili numbur fevret ko kalau ko bulum bili" bilang member sia. Sia tinguk tu barisan, Tuuukkkk Panjang! Mada oku berbaris panjang, jadi sia bagi tau kawan sia tidak dapat lah.
Bila sia pulang rumah, boliau (datuk) sia tanya sa ada beli numbur kah. Sal dia slalu kirim sama sia untuk beli numbur bah. Cakap teda lah. Hey, kenapa satu ari ni urang cakap pasal numbur jak sama sia... Akculi yang last wednesday sia ada beli bah, almost RM10 sia abis bikin beli numbur. Sikit jak, tapi sia rasa banyak. Satu pun teda... so sia kira mo stop dulu beli.

Malam tu, aunty sia telefon. Trus lagi dia cakap nie, "Mark, blanja aunty minum bisuk" Adeh... takajut kaka ginawo sia... kanapa pula tiba² mo blanja dia minum nie? Poket pun kering. "Brapa tikit ko bili" bilang aunty sia lagi... "Budu, nanti aunty call ko balik" Uiks sia mada beli numbur sia bilang. Then kawan sia yang minta tulung beli numbur nie sms, "Mark, Brapa tiket? buli pi aramai ti kah nie mlm"? Uiks... Apa nie... Tambah sia tuyu-tuyu nie... Bila aunty sia call kali kedua, dia kasi tau yang itu numbur dia 5880 kluar 3rd Prize. Dia beli cuma satu tiket jak. Adeh... Bisuk dia (Ni ari) tinguk newspaper... Adeh....

ADEEEHHHHHH Apakah malang nasib ku... kenapa sia nda pigi beli jak, time aunty sia cakap... Kerana malas mo baris panjang sia nda tulung kawan sia beli numbur... Adehhh... Kenapa WHY??? Ish... Dulik lah tu.... Ahaks...

Ni ari sia try ma bili.. kalau ada mood...ahaks...

Bookmark the permalink.

2 Responses to Teda nasib nie...

Tomkurus said...

Percayalah MArk ...

Suda nasib ko macam tu... yang DIATAS yang tentukan.. mesti ada HIKMAH kamik yang malayu2 ckp diseblik semua itu... hehehe

Markie Marc said...

Apa dii tu... tarang-tarang RM1000 (2 tiket) koubasanan. Buli daa blanja kamu sana BRH kah, Pusakag Cafe kah... tidak cuba dan cuba lagi kayo...