Archive for April 2006

Another Day Gone By

Sebenarnya sia lama uda mo update daa ini page. Kira awal minggu ni lagi. Tapi tiba-tiba ada "kesusahan" di kampung. My Grandmother (Moing sia pinya adik) passed away. Jadi macam susah sikitlah perasaan sia mo update ni page. Ni pun men curi-curi jak. Pok ada masa...
Dalam satu minggu ni banyak kejadian. Mostly yang sodih lah. Nga tidak apa lah. Okay untuk brief update ni, sia mo cakap beberapa perkara ni...

1. Page Kadus Entertainment uda ada dia pinya domain name sindri. iaitu www.kadusmusic.com. Tetapi URL lama masih buli dipakai iaitu http://kadusmusic.tambalut.com. Bah jan lupa melawat!!!

2. Sia ingin mengucapkan happy besday sama ni dua urang. Yang pertama is gogds. Kira belated lah. Dia menyambut besday dia pada 19hb April 2006 yang lalu. Nga Happy Besday Buss!. Seterusnya kepada si Mary Guntala, Happy besday ni ari, 21 April 2006!

Om setakat ni itu saja yang sia buli update sama kamu. Bah, kita jumpa masa Dinner Sama Felix... sepa yang pigilah!!! wekekekekeke

KaDuS Bilang:
Sia ada try-try tambah beberapa lagu guna Radio Blog! ekekekeke... Sia kasih list lah ah...
1. Romou-Romou Matoku - Vera Albert (Pusakag 3)
2. Ika Noh Songulun - Sekar Madusa
3. Bababg Hinonggo Koh - Dawirondu OST (Macam ada problem ni lagu nie...)
4. Id Pomuhandaman Ya - Oliver George Mool
5. Davelynn - Herris Yutui

Enjoy The Song... Nanti sia tambah lai...

2 Comments

Jumpa Admin KE

Akhirnya smua admin KE (KaDuS Entertainment) berjumpa kemarin untuk berbincang tentang perancangan yang akan dijalankan oleh KE dimasa terdekat dan masa akan datang. Akhirnya berjumpa juga sia dengan si sumandak@Davelynn (yang Ayu, Tapi Jajal dan Lawak). Lengkap sudah kaka perjumpaan pertama admin di KE bila sia, sumandak dan gogds(buss) berjumpa. Kami miting kaka di sana Sugarbun Beverly Hills. Kami janji around 11.30. gogds pi ambil sia (tq buss) di donggongon and si sumandak datang dalam 15minit kemudian...

First Impression pasal si sumandak? Wakakaka... muka dia macam kawan tadika sia. Nama dia Pamela! Mimang sia pernah nampak jugak si sumandak ni before. Di sana Frenster, YM, forum, blog dia, flickrs dia and ada satu kali, web cam. Tapi tulah, ingat-ingat lupa jak. Wakakakaka... time dia datang, sia tinguk macam pendiam jak (dia bilang kalau dia diam dia berfikir). Malu-malu kaka. Sia nampak jak dia datang trus sia pigi jauh sikit duduk. Bab dia mo tandang sama kodut sia. Tapi teda juga. Lama-lama baru dia mula kasi keluar jajal dia... Wakakaka. Apapun, it's nice meeting her after almost three year kenal melalui tenet! Ahaks..

The meeting (malas bah mo panggil meeting, more like diskusi) went smooth tanpa sebarang gangguan. Hasilnya, we agree on some very important thing, such as the logo, and future activities. Sambil tu sempat lai si gogds ambil pic... wekekekeke. oh yah gogds ditemani oleh isterinya, c tugou! ahaks... The diskusi session last for almost 3 hours. We went tu apai's (Andrew Poninting) home to meet with up and coming singers, Esther Appolonius. Adalah crita-crita sikit and do some "unofficial" photoshot! The photo maybe akan kelihatan di KE web dalam few days. Then ada juga urang yang trip ambil pic dalam studio. wakakaka. Si sumandaklah... sama sia... wakakakaka...

Kami bergerak around 4.30 gitu and went to send sumandak at Beverly Hills (where her dad pick her up), then gogds sent me to donggongon (tq again buss). Ujan lai tu... sekejap lebat-sekejap tia. but luckily sia nda kana ujan. Then i meet with my sista (adik angkat) to discuss about the Sugandoi. Last almost 6 sumting. then pulang....deiii At last sia kana ujan jugak... Wakakakakaka.

KaDuS Bilang:
Tukoi... basar noh ma mata si sumandak. Macam podii duok...wakakakaka. Mimang jajal gila lah ni urang nie... Ada satu past time diskusi tu, brabis dia tandang sia. Kenapa tu ah mandak...? Wakakaka.. Then... plan kami si gogds... eh nda payah crita lah...wakakakaka.... Apapun TQ very much for datang and diskus about KE ni. Makasi banyak²! Tapi lawaklah... Wakakakakaka!

18 Comments

VClip Numa-Numa Yang Pemes!

Pernah kamu dingar lagu Numa-Numa tu... yang maiyahiii... maiyahoooo tu...? Mimang ada original VC dia, tapi ni ada ciptaan kreatif dari Student MMU. Sia tau ramai yang uda tinguk ni, tapi kepada yang belum tinguk... bah tinguklah...



ENJOY!

KaDuS Bilang:
First, Sori kepada tuan pinya vclip ni sebab kasi masuk ni VClip kamurang di Blog sia ni tanpa kebenaran kamu... Sebenarnya sia amat suka tinguk VClip kamurang nie... Coolll Lah!
Ni bukti ni... kalau btul-btul mo buat sumting yang kreatif, anytime jak. Bagi sia ni vclip mimang FUNNY and ada unsur kreatif! sayang derang nda kasi abis satu VClip trus... Kalau nda... uish... Mimang meletup ni...
Bilang kawan si Sumandak @ BIBILANUT, muka yang pakai singlet di belakang tu macam felix... sama kah??? komen sindri... yeah!!!

1 Comment

Dinner With Felix Agus

RAIKAN MAKAN MALAM ANDA BERSAMA FELIX AGUS
Date: 24 April 2006 (Isnin)
Time: 7:00-11:30pm
Venue: Tang Dynasty Hotel, Kota Kinabalu
Dress Code: Formal
Fees: RM 100 (VIP) * Limited to 3 tables only
RM 50 (Biasa)

Dateline of payment: * Before 17 April 2006

There are interesting activities with exciting prizes to be won on that night so come join us and have fun.
For more details and booking of seats, kindly contact:

PelangiSenja: 012-8331906
gogds: 012-8285876
Zurainah: 016-8406648
kiloy: 0198957308

or visits: Official FAFC Websites

.:TERHAD KEPADA AHLI FAFC SAJA:.


Pengerusi Penganjur
Makan Malam Bersama Felix Agus

KaDuS Bilang:
Hehe... slalu ni kan kalau dinner or aktiviti, tidak semua ahli FAFC dapat join, especially yang dari Sabah. Sekarang lah masa dia untuk mo join. Bah kepada ahli FAFC yang berminat mo pigi ni Dinner... buli lah kontek number di atas. Kalau malu, kontek sia saja. Sia ada beberapa keping tiket berharga RM50. ada empat keping tiket yang di depan, maksud sia, baris selepas meja VIP.
Bagi sia RM50 tidak bilang berat sangat kalau di ikut standard dinner. Besa dinner, satu mija mo ribu-ribu... ni kira okaylah ni... trus berpeluang beramah mesra sama si Felix dengan dekat lai... Bah apa tunggu.. sikit lai tiket yang tinggal mati...

Tempat sia uda kana buking, tapi belum bayar... sia nda kira, sepa yang bayar dulu, itu yang sia akan layan... ahaks...

Kesian c YAN sama SUMANDAK. Tidak dapat pigi...

Leave a comment

Tahniah Pn. Rita John!

Ni kira macam ndada kepentingan dia untuk sia kasih masuk ni crita sini, but saja lah... Okay lah... sia mo mengambil kesempatan untuk mengucapkan TAHNIAH kepada Pn. Rita John kerana telah dipilih sebagai Pengerusi JKKK kampung sia, pada pemilihan semalam. Pn. Rita telah memperolehi sebanyak 114 undi berbanding dengan pencabar terdekat, iaitu En. Fredoline Morris Sipaji dengan 88 undi. Diharapakan Pn. Rita John akan dapat menjalankan tugas dengan penuh tanggungjawap terhadap penduduk kampung yang telah memilih beliau. Sekali lagi tahniah.

KaDuS Bilang:
Ahaks... ni mo crita lah pasal pengundian semalam. Yalah, kalau dalam undian mesti ada had umurkan. So semalam untuk pemilihan JKKK, had umur yang dibenarkan ialah 18 tahun keatas. Tapi ada juga beberapa "kanak-kanak" di sana balairaya, belari-lari men bubut. Ahaks...
Ada juga undi rusak lah semalam. Tapi ada 3 undi rusak/meragukan yang sia rasa funny. Ada saturang dia pigi sain ja sana kertas undi. Ada lai pigi tulis nama derang. Kalau saturang tidak apa lah, ini dua... pi tulis nama saja. Sekali sia dapat tau, mabuk gia derang nie... adeh. Ada yang tulis 1 dan 2. (dalam pengundian ni, tulis numbur calon saja). Macam-macam. SEpa sia undi? Well undi anda adalah rahsia! ahaks... That's all...

2 Comments