Archive for May 2006

Gia?? Part 2

Apa sia mo cakap? ya sia tau sia jarang update ni blog uda. Besalah skrg time kaamatan, sana-sini sibuk. Kepada pengunjung KaDuS Entertainment, sia bagi pihak admin btul-btul minta maaf sebab teda update, kecuali beberapa pic yang dimasukkan di sana. Terlalu banyak aktiviti yang terpaksa di jalankan bah. Masing-masing ada plan. Yang buat kami sibuk gila tu, time konsert Nikki & Felix bila tiga-tiga admin terlibat secara lansung dalam menjayakan konsert tu. Since web KE merupakan Laman Web Rasmi Informasi Konsert itu, then kami terpaksa bertugas jugak on that day kaka... Ahaks...

Yesterday hari yang sia betul-betul rasa diri sia ni tuyu-tuyu. Yalah, the day before, on Thursday, si kidit call, yang dia mo jumpa ada benda urgent dia mo bagi tau. the last time dia cakap begini serius is bila dia mo suruh sia nyanyi masa Kaamatan di Monsopiad, which sia perform dengan amat teruk sekali! Nda payahlah sia cakap macam mana teruk dia. Yang sia buli cakap AMAT TERUK SEKALI! Tidak payah juga sia cakap apa sebab dia, coz sia nda mo urang cakap ada jak alasan. So dalam pikiran sia antara dua. Dia suruh nyanyi, or dia minta Tolong. Sekali bila sia pigi jumpa, dia cakap yang dia mo sia jadi pengadil untuk pertandingan karaoke kanak-kanak. WHAT!! JUDGE!!! Adeh... tekejut juga, tapi bila dia bagi tau yang ini request si Boni Mosios, sia accept saja.

Bisuk dia, sia (26/05/06) sia pigilah sana around jam 2. Tapi acara belum start. Sia dapat tau selain sia, yang jadi juri ialah MAX, IVYE ALEXANDRA and WINNIE KUNTIP. Tapi si IVYE ma si WINNIE tidak dapat datang. So terpaksala si BONI ambil alih, sekaligus jadi ketua juri. Pertandingan tu berjalan dengan amat lancar sekali. Akculi, gagaran juga sia bila dapat tau yang julah peserta ialah 34 Orang. Banyaknya, dalam ati sia. Gagaran bukan pasal takut tapi, nanti sia stress pasal telampau ramai peserta. Sekali tinguk tinggal 9 peserta saja. 2 Kategori Sek Menengah ang 7 Kategori Sek. Rendah. Hepi trus sia! So bila uda mula, sia ada stail pemarkahan sia sindri. Frankly speaking ada dua yang sia nampak ada bakat besar, kalau kana guide/polish, mimang buli jadi penghibur pinya. Satu dari sek menengah, satu dari sek. Rendah. Overall sia paling impress sama yang sek. menengah. Nama dia pun pelik. Izruain kah apa tu. Vocal power dia mimang class pinya. Sia di pahamkan dia baru form 3 or brapa, sia lupa. Dia nyanyi lagu Nirmala. Stail nyanyi mimang macam Siti, tapi pakai vocal tersendiri. Yang dari sekolah rendah tu, sia lupa nama dia. Nyanyi lagu Gemilang. Vocal power dia ada, tapi sayang persembahan yang buat dia kalah. Bagi sia semua peserta uda bagi yang terbaik. Ada juga sia nampak yang ada bakat, tapi mo kana kasih tunggu matang skit luks, plus mo gilap. Tugas parent dan keluarga tu. Secara keseluruhan smua okay. Kecuali satu! bukan sia mo kasih malu dia or mo pandang rendah sama dia lah. Sia tau yang sia pun bukan bagus juga kalau mo menyanyi, tapi ini... Adeh...

Nama dia... tidak payah sia cakap nama dia lah. Sia masih ingat lai tu nama dia. Susah sia mo buang dari kepala sia. Dia nyanyi satu lagu yang pemes... tapi adeh... bukan nyanyi, tapi baca. Terus terang sia cakap, kalau begitu bagus ikut pertandingan syair or baca sajak. Bukan sia mo kasi malu, tapi adeh... sorrylah sama sepa yang terbaca. Sia cuba mo cari mana yang sia buli bagi dia markah. Kalau ikut betul, tekana lai pengadil profesional, mimang tidak kana kasi markah lansung tu. Silap-silap kana suruh stop nyanyi tu. Tapi kami nda juga sampai ati mo buat macam tu. To tell you the truth, sia tidak nampak di mana yang sia buli kasih markah. Tempo mimang out, sebab dia membaca, bukan menyanyi. Vocal, sia nda dengar, sedangkan tu speaker, begitu pinya besar depan sia. Persembahan, adalah sikit. Tapi berdiri jak. Trus terang sia cakap, sia nda pernah jumpa begini, selama sia tinguk budak menyanyi. Kalau budak sek. menengah yang buat macam tu, mimang sia trus suruh stop tu...

Time stress tu, sia dapat kejutan yang tidak sia sangkakan. Selepas tu pertandingan selesai, sumandak sia tiba-tiba datang pi sana. Hepi trus sia nampak dia. Mimang nda kana rancang smua ni. Dia cuma bagitau si kidit ja. Tupun kunu mo kasi suprise... well i'm suprise. Really suprise! TQ dear... tapi derang inda lama... akculi derang dari sana Hyatt, pi urus Kazen derang yang bertanding di peringkat negeri nanti time unduk ngadau. Hmmm... Once again TQ dear for the suprise.

Malam tu, sia pigi mengurus tu Sugandoi sia di kampung. Todays turnout masih low, cuma ada few yang barulah, datang untuk prektis. One of them is sia pinya saingan masa sugandoi di sini tahun 1999. Time tu sia cuma dapat numbur 3. Tapi sebenarnya kami kana buyuk bah. Dia ikut balik, after sia kasi tau dia supaya ikut. Sia mimang nda mo ikut nie tahun. Bila sia dapat tau masih ramai lai yang tidak mo pigi prektis, perasan sudah terrer lah tu kali, sia trus cakap sama AJK sia yang sia nda peduli kalau derang yang mo ikut, ada masalah dalam mo cari tune, key bila time semi-final. Sia tidak mo dengar keluhan cakap teda prektis, sedangkan cukup masa yang sia bagi. 2 Minggu is more then enough! Sugandoi peringkat daerah Penampang pinya latihan untuk semi-final pun cuima 1 hari jak. Tu pun limit dia 2 kali try jak. So teda alasan tidak sedia, tidak cukup prektis. PAduli lah sia...

Wokey lah... ni ari, sia tidak banyak urusan. cuma petang tu sia mo pi men bula. Alah acara tahunan kaamatan di kampung sia bah. team Kahwin vs team Bujang. Sia pinya team??? Off coz lah Bujang! Yang tunang tu anak bulan. Mana-mana jak buli masuk... ahaks... inda bah... tunang buli consider bujang lah... Sia lama nda men bula nie. Last sia men competitive soccer is 2004. Di Tenghilan. Ada pertandingan. Kalau friendly, last yer. Lawan kilang barangan yang dimiliki oleh urang Korea di stadium Penampang. So y'all ble guess lah sebahagian pemain derang urang apa! Ahaks... Ngam juga. Kasut sia pun berhabuk uda. Lama nda rasa rumput. Mo kasi rasa juga. Jangka masa sia men, konfem kurang 10 minit. Sebab sia nda fit!!! Yeahhh...

Dei panjang uda sia melalut ni... Boring kamurang baca ni. (Bagus kalau kana baca) wakakakakakaka... Bah.. Take Care.... oH YAH... SEBELUM SIA LUPA, SIA MO UCAPKAN, KOTOBIAN TADAU TAGAZO DO KAAMATAN 2006 KUMAA TOINSANAN IH NOKOTOMBUHUI DOITI BLOG (talaat) KU ITI. AHANSAN ZOU DO ATATAMIS KOU NGAVII OM KADA OINDAMAN DO ARAMAI TIH, TU KOUMBAK DO KOHIDASAN DIOZU! NGA BULI NOGI DO TIIM-TIIM LAH... ARAMAI TIE!!! MITABANG MONGOMOT KOVOSIAN!!!

Leave a comment

Future Project Kunu

Last week, from 15hb May to 21hb May, kira minggu sia yang paling bikin stress, tensen and buat sia tuyu-tuyu. orang pun ble guess napa. Tapi yang sebenarnya sia happy juga. At least tidak juga sia duduk diam, menunggu panggilan untuk wat freelance job sia yang satu tu. Well, sementara menunggu dapat kerja tetap, sia ada buat freelance job and to tell u the truth mimang susah mo idup dengan keja ni. TidaK semewah dulu. Bah, sabaron nopo do ginawo bilang urang tu.

Sia ada few plan yang sia mo buat dalam masa terdekat nie. Sia harap bulilah jalan. kalau tidak, sia pun inda tau lagi. Kalau teda aral melintang kah membingkuk kah, mimang jalan juga semua tu. wekekekeke... Some of them are...

1. Buat final preparation untuk sia punya sugandoi di kampung.
- Biar pun kaamatan kami bulan 6, tapi sia rasa macam tidak best kalau sia nda buat awal-awal. Since kana bagi kepercayaan untuk kasih jalan ni sugandoi, sia mo buat yang terbaik. Tidak mo alang-alang. Sepa yang pena keja sama sia or with me, mimang tau perangai sia. No such things as alang-alang. Sa paling pantang dengar ni ayat, "Alah, kita buat macam besa ja bah. Di kampung saja, bukan daerah atau negeri pun..." No way jose. Kalau mo suruh sia buat macam begitu, bagus jan buat. Kita buat pertandingan moginum jak...

2. Buat meeting KaDuS Entertainment
- Sebenarnya semua admin KE ada disini uda. Memang sia mo buat meeting lai. Since banyak uda "peluang" yang kami nampak sepanjang bulan 5 nie. Nga, since bulan lima ni belum abis, semua sia tinguk masih BZ dengan aktiviti masing-masing. Apa buli buat. So terpaksa bersabar ja kamurang. I promise, as soon as semua ni selesai, kita akan jumpa untuk meeting!

3. Prepare Orang untuk Rekording
- Ni yang sia paling malas. Ari tu sebenarnya sia uda dapat satu urang penyanyi untuk join kami pi rekording di RTM. Tapi dia buat hal. So sia terpaksa cari penyanyi len and terpaksa buat lagu baru. Kalau satu ja tidak apalah. Ni 2 buah lagu? Dei... Bikin paning. Luckily sia uda jumpa satu penyanyi. Actually she's a new talent under my management. So sia rasa sia kena bagi dia kepercayaan. Kena lai ajar dia cakap kadazan. Adei. Cabaran

4. Prepare lagu untuk diri sindri.
- Pecaya kah tidak, tinggal few weeks lai, sia mo record lagu uda, tapi satu lagu pun belum prepare. Melody uda siaplah, but kalau bilang lirik, dei, masih hangkang. Tapi nda pa. Ada juga yang tulung sia tu nanti. Haraplah...

5. Update Web KE
- Ni yang sia paling lemah.... Walaupun sudah kana agree yang sia as one of the admin, akan buat banyak kerja luar, tapi sia macam berat ati mo kasih biar buss gogds buat saturang. si sumandak although dia buli buat, tapi dia lebih kepada grafik design. Bro Jason pla, dia ada plan dia sindri and dia mengurus apa-apa yang berkaitan dengan legal di KE. So sia kena bantu juga. So sia sedang berfikir untuk tambah bahan dalam web KE. Minta maaf lah sebab dalam bulan lima ni, kami cakap banyak bahan, but kurang juga coz smua admin sibuk dengan either agenda sendiri or bersama (tpi personal tidak masuk ah)

6. Prektis Tahan tidur malam untuk World Cup!
- Ni kira aktiviti yang kurang sihat nie. Sebab tidak mo tidur. Adei, apa buli buat. Ni ja satu-satunya kegilaan sia selain music. Imagine time naik gunung, sia buli sms kazen sia untuk minta tau keputusan game Man. Utd. Bila dia cakap menang, tambah lah semangat sia mo naik. Tapi time mendaki dari Timpohon pigi Laban Rata lah. Mimang susah sia mo idup tanpa bula. Sia pandai mencari berita tu. Sia nda kira tu. Since World Cup ni kali banyak game awal pagi (jam 1am - 4am) makanya sia kena prektis tidak tidur lah.

7. Sign & Manage tu Budak-budak dancer
- Ada yang tau ada yang tidak tau. Sia ada dance group. Tapi sia nda ikut menarila. Lama nda menari bah. Tapi bila sia manage derang untuk menari bersama nikki time konsert tu ari, sia nampak derang ada talent. Besar sekali talent, dan amat sayang kalau sia kasi lepas macam begitu saja. Bincang sama Lead Choreographer derang time tu, Ganda, dia agree untuk tulung manage and ajar ni budak-budak dance move yang baru. Ahaks... So tinguk ja lah perkembangan...

8. my sumandak!
- ekekekekeke... sia pun nda tau apa yang sia patut cakap. nga apa yang pasti is sia mo start a new life. Buka buku baru. Tidak mo pikir yang lama lai. pikir pun bikin sakit ati saja. uda ada depan mata, then take care ma dia betul-betul, bukan mo men-men. kali masi mimpi lai sia rasa. ahaks...

KaDuS Bilang:
Nilah apa yang sia mo buat dalam beberapa minggu akan datang kalau teda aral melingkuk! Haraplah... ahaks... Sebenarnya masih banyak lai bah, nga tidak begitu besar lah. Ada juga yang besar nga nantilah sia cakap. Oh ya, sepa yang ada lagu tapi teda penyanyi, hulurlah... wekekeke... Belum prepare lagu bah... ahaks...

8 Comments

Finally Found (KaDus & sumandak)

Sia nda tau mo cakap macam mana actually. Okaylah gini saja. Daripada sia simpan and urang kurik-kurik trus buat spekulasi yang tidak bagus, better sia konfess saja di sini. bukan lah mo cari publisiti murahan or pok silap pemes, tapi better sia nda tambirang kan. Slama ni ramai urang buat spekulasi antara sia sama sumandak, which kami deny habis-habisan. Tapi tah lah napa tiba-tiba, smua tu feeling timbul tanpa sia sedar.




So we've decided to give ourself a chance, to share our love together! Adeh jiwang jugak ayat sia ni. Ahaks... apapun, ni ja yang sia buli cakap, i love her with all my heart! yeah!!!

The Earth, The Sun, The Rain (Color Me Badd)

When I was lost, I could not see
All the beauty and wonder, wrapping around me.
I was alone, dreaming of you
Oh I could not imagine this dream coming true.
So much joy now, in all that I touch
You make me feel everything so much.

I will love you for the earth at my feet.
I will love you for the sun in the sky.
I will love you for the falling rain, oh oh oh oh
I will love you for the heart that could break.
I will love you for the dreams that we share.
I will love you for the falling rain, oh oh oh oh

Face in the wind, tears from my eyes
Baby, where have you been?
But I was, always, waiting for you. (oh baby)
To pull back the door.
To take me by the hand and lead me through.
This whole world was a stranger to me. (stranger to me)
Now you have opened my heart to everything.

Like a whisper in a dream,
you walk softly into my life
with love and sweet emotion
and as I gaze into your eyes
I see the beauty that God has created.
And I love you girl,
Now and Forever...

Oh, yeah, baby...hey,hey,baby,nah nah nah
Repeat Chorus
Oh Oh Oh, baby, yeah

This Is For You, sumandak!!!!

KaDuS Bilang:
ni kali sia tia tau mo cakap apa... sia blur, sia tuyu² sia tia tau... yang sia tau dia sama sia sekarang... Pray for us... Tom... mana uda ko...? jadi apa ko mo buat sekarang???

5 Comments

At Last I'm Free (Not Really)

Hoolllaaa..... Semalam selesai uda konsert yang betul-betul buat sia stress gila! Yalah first tym sia involve DIRECTLY dalam ni konsert, dari segi pengurusan. Now i know, bukan senang sebenarnya menguruskan sesuatu benda, apa lai macam konsert nie. Lucily all the committee member saling memahami antara satu sama lain. Kalau nda rusak...

Sia nemau crita pasal konsert semalam (sebab sia nda tinguk betul). Almost all the time sia di backstage ja, mengurus tu adik-adik sia (dance grup) sama si Ateng sama si Winnie Kuntip. Dei, first time juga sia jumpa si Nazwa Naslie. Kiut, basar mata dia. Dia nyanyi pun power! My dance grup, Well, derang memang perform ALL OUT! Enjoy sangat tinguk derang menari. Hasil usaha selama 3 minggu, akhirnya membuahkan hasil juga. Nda rugi usaha kamirang. TQ juga sama si GANDA sebab betul-betul mo menolong sia. Juga kepada si sumandak yang sanggup berpanas, dan berhujan semata-mata mo memastikan semua berjalan lancar! Ahaks...

Kalau mo cakap penat tu, mimang sia amat penat. Tu sia admit. Sepatutnya sia mo tidur sampai petang daa ni ari, tapi ntah tebangun juga awal. Turun lah sia pi cari soto sama si kidit. Apa ble buat. Buring. Well, its a very excellent weeks ni minggu. Ada satu benda yang betul-betul buat sia happy! Really happy... But at the moment, sia diam-diam luks lah... wakakakaka.

Ntah bila lai sia akan sibuk macam ni. Looking foward juga, and i was planning sumting yang macam ni untuk Kadus Entertainment. Hurrah...

Well sebelum sia lupa, sia mo wish semua pengunjung blog sia ni, Kotobian Tadau Tagazao Do Kaamatan 2006!! Mitabang Mogovit Kovosian!!! Enjoy!!!

Leave a comment

Gia???

Mana sia mo start? Okay... Lately, tentu kamurang notice yang sia lama nda update ni blog sia... what to do. BZ 4 Ur information, ni kalilah sia terasa macam mana terlibat secara terus dalam penganjuran konsert. Yess i am one of the committe for Nikki n Felix Concert. Mo cakap stress, mimang stress gila lah. Blum sia pernah rasa stress yang begini. Sampaikan banyak kerja len pun sia terpaksa kasih tunda. Bah what to do jugak kan. Sekarang ni taim kaamatan. So of coz di kampung pun ada kaamatan. Tapi kaamatan kami tertinggal bas bah. Bulan anam. Ada juga kerja sia di kampung. Sia Pengerusi Sugandoi. Sia nda buli ikut uda.. so derang kasi naik sia jadi chairman. Apa buli buatlah. Ikut ja arahan urang atasan. Tapi yang paling penting sia mo kasih naik bah ni muzik Kadus. Itu ja tujuan utama sia. Bah kamurang yang tinggal diarea² kg sia, datanglah kaamatan kami. Pada 11hb Jun 2006 di balai raya (sekarang ada cafe) kg babah bunduon!

A very big thanks sama si ganda, dia sanggup tulung sia koreograp tu dance grup sia. Then kepada Si sumandak yang sponser kek sama tu budak² kemarin. Eh... nantilah sia sambung nie...

1 Comment

Konsert Felix & Nikki

Hello, Sori lah lambat betul teda respon and update. Been sooooooooo BZ at the moment. Sekarang sia mo update tentang konsert Nikki & Felix di KDCA. Info adalah seperti berikut!!!

Tarikh: 20 Mei 2006
Tempat: Hongkod Koisaan (KDCA)
Masa: 7.30pm - 11.00pm
Tiket: RM100, RM50 dan RM20


Tiket-tiket boleh didapati dari:
0168021500 [Marc]
0168411757 [Ron]
0128285876 [gogds]
0198957308 [Carol]
0195384525 [Tina]

-Selain dari Felix dan Nikki, beberapa orang artis KaDus juga akan turut memeriahkan konsert
-Artis KaDus yang turut serta memeriahkan konsert ialah Ateng dan Winnie Kuntip

Beberapa artis tempatan lain jugak kemungkinan besar akan menjayakan konsert ini.
Untuk keterangan lanjut, sila hubungi nombor yang tertera diatas atau layari Laman Web Informasi Rasmi Konsert ini di http://www.kadusmusic.com

Datang Jangan tak Datang!!!

KaDuS Bilang:
Lama uda mo tunggu nikki perform. Mo tinguk juga dia dari daka. Bah sepa yang berminat mo dapatkan tiket awal... sila call sia or call number di atas. Kalau ada yang mo tulung jual, sia buli kasi komisen sama kamurang!!! Yeah!!!

Leave a comment