Wonderfull Kaamatan... (Hai meh)

Dei... Bulan anam uda. nda sadar. Penat gila sia dari 29hb May til last nite 31th May. Akculi, sia mula sibuk dari 1hb Mei lai bah. Ahaks. Sampailah sekarang. Harap nda sudah berapa (Although masi ada wedding and kaamatan) yang sia kena attend. Dui.
30 & 31, sia spend di KDCA with sumandak and Jason. Sampai malam (except for Jason). Gosh, yang 30th panas betul. Matahari dia btul-btul gila memancar... adei. Tapi dapat juga round-round lah. Tapi bila 31, mula-mula panas, sekali ujan. Lebat lai tu. Ada satu masa tepaksa kami stay di Khemah facing tu main stage diluar for about 2 hrs. Kami mo juga jalan-jalan (sia lebih prefer jalan-jalan dari berdiri) tapi tulah ujan. si sumandak inda mo bejalan kalau ujan kunu... wekekekeke... Itu yang 31 of may.

Yang 30th yang best... akhirnya dapat juga sia dengar si Sumandak nyanyi. Pertama dia nyanyi lagu Langadon (by Ben J. Majanau & Betcy Michael of Pusakag 3). Lagu ni lagu duet, so dia nyanyi sama si Jason. Tapi sayang derang tidak dapat kasi abis tu lagu sal teputus karan... dei. Kami pi jalan-jalan lai, then balik. But this time sia pula yang kana suruh. So sia minta derang kasih men lagu Tupus Montok Dika (Denis Gais & Jenillin Jenn of Pusakag 2). Mimang fevret song gia. So sia "paksa" lai si sumandak, duet sama sia. Ahaks... Hmmm... Ramai cakap okay sa nyanyi, tapi sia masi nda konfiden. Misti ada yang flat sikit especially yang low note tu... nga tidak tau sepa yang sia buli tanya time tu. Wekekekeke... Apapun mimang hepi gila sia. Oh Yan for y'all pnya information, semua ni berlaku di booth Pusakag!

Kalau ikut, mimang teda apa-apa yang spesel sana lah. Ni tahun sia nda teminum pun di mana-mana booth, tidak seperti las year. "Kana Curfew" gia. Nga siok juga. Yang 30th pun teminum nga satu tin ja, tu pun courtesy si Jason. TQ tompinai! Nampak juga few of my friends, cousins and ada yang sia kenal taoi lupa nama... wakakakaka... lawak. Although, kalau diikut mimang best, tapi sia masi rasa penat jugak. Tapi tidak apalah... atleast sia dapat enjoy sia pinya hari disana... wekekeke... Sekarang mo concertrate sugandoi di kampung lai... and some few things yang mo kana buat. Adei... Harap selesai smua sebelum mula World Cup!

Bah, nanti sambung!

Bookmark the permalink.

6 Responses to Wonderfull Kaamatan... (Hai meh)

tampasak said...

bro....heheheh...no problem...pst pst nanti kita minum lagi ah..jan kestau sis...hahhahaha

F!oNa said...

moginumz ? emm iya la tu...
dadi jaga².. kalau mumi tau baru kana tarik talinga hahaha...

sumandak said...

oooo... gitu korang ahh... pigi minum... inda mo kawan korang lagi...

tampasak said...

eh eh..ko nda mo kawan sama siorang?kemarin ko sms sa kobilang sayang juga ko sama ni dua ikur munyit jajal kan? wakakkakakak

Markie Marc said...

Adeh... skit jak bah... wakakakak (limit 1 tins) wakakakaka

sumandak said...

LIMIT 1 "TINS" <-- Macam banyak saja sia tinguk tu tau...