Sepala sia nie? sualan yang sia sindri pun sumtime tidak pandai jawap. Last few week adalah antara yang paling teruk pernah sia kana. Sia kana hambur dengan penghinaan, cacian, kana kasi tekanan, sia sakit and banyak lai yang sia malas mo cakap. Sia tidak faham kenapa sia kana semua macam tu? Sia nda pernah kacau tu urang sampai dia mo hina sia begitu. Sia tidak pernah kacau periuk nasi dia since sia pun jaga periuk nasi sia sindri? To the person yang hina sia tu, TQ very much!

Sepalah sia nie? bila sia ingat balik ni sualan, sia tepikir pla adakah sia dihargai oleh urang? Cukupkah sia buat penghargaan sama urang yang slama nie bantu sia? Sudahkah sia cakap TQ sama urang yang tulung sia? sia terpikir, what if tiba-tiba sia teda uda dalam dunia nie, adakah urang akan forgive kesalahan sia? I dun know...
Apa pun, sia harap yang people will forgive me, apa ja kesilapan sa sama derang, manalah tau kan...

Bookmark the permalink.

7 Responses to

F!oNa said...

marc... shin chan tatap disini...
ko tau juga tu kan?

tampasak said...

bro? the moment ko cakap yang kalau ko tiada dulu what would happen, to me ko mengalah sudah...each people ada da punya pendapat sendiri and mulut orang ko tidak buli control. Selama lapan tahun sa rasa tu semua. People yang ada d sekeliling ko dan dekat sama ko la protect sama ko.. These people are your true friends who spend the minutes of their life trying to get to know and learn about u also have the experience to grow up with you. Don't ever ever say, sepa la saya ni..tiap manusia God create ada keunikan da tersendiri. Sit down and think, deep within you, you know who u are. People does not know your heart. You yourself yang tahu your own heart. Jangan mengalah. Sis sayang betul sama kau. Give her the chance to love you and also give your friends the chance to guard you. Don't worry bro, kalau kami semua tidak dapat protect ko, you know who will be by your side and He is far more superior than anyone. :) Sudah la, jan lagi fikir yang bukan bukan. Go on with life, terus kan apa yang ada. Buat yang terbaik. God bless.

F!oNa said...

na ada pado' berfalsafah suda tu marc...

misswences said...

TQ tu ba..mcm tikiu a.k.a ikur..hehe~ikLan sikijaP duLu beGia..hehe...

heRm..wateva u dO to satisfy pipoL aROund u wiLL never reach the satisfactiOn~sO,u've already there for them is enuF~
weLL,nO one is perfect..aNd pipoL do miStake in their daiLy life..wat we expeCt~we're jUst hUman beinG..it's the natuRe of life...

anyway,where there is a beginning there'll always an end...biarla tu org maki..paNat juGa durang tU!hehe~life is short so make it happeninG aS cOUld as u can..kad toRo..hehe..
sOroU poH jaDi seLebRiti a wHILe begia..haha~
let bygOnes be bygOnes anD mOve oN~

sumandak said...

aduinah... ni budak ah...

1) ko curi tu part sia "sepalah sia ni"... :p
2) paduli saja tu urang tu... bukan ko saja kana... sia kana.. urang lain pun kena... mulut urang selalu berlubang (kalau ko jahit, meaning itu bukan mulut lagi...)
3) Tuhan tu adil bogia... Kebalikan juga tu urang tua bilang... Ko inda puas hati? Go ask your grandpa bogia...
4) Ko inda pernah kacau diorang tapi diorang mau kacau periuk ko sebab diorang nampak periuk ko santik walaupun inda ada isi... periuk diorang inda santik tapi berisi... sia rasa ko tau apa maksud sia ni...
5) Dari dulu sampai sekarang falsampah sia, "mulut inda ada ZIP, otak inda ada CONTROLLER". Kita inda dapat kasi puas hati semua urang dan terus terang jak lah, if kita dapat kasi puas hati semua urang, inda ada itu biz yang berkembang...
6) Pray to God... Depend on HIM. Bukan ko depend on tu MULUT BACUL urang lain... Biar GOD yang adil diorang nanti... Kita bukan FOREVER hidup di dunia bah...
7) Kalau ko LELAKI TULEN, prove it to me yang YOU ARE WORTH UNTUK SIA dan bukan WORTH sebab nama ko saja yang melambangkan WARRIOR.
8) Kalau inda puas hati lagi, sia REKOMEN ko baca balik 4 komen di atas tu.

p/s: Ganas ko punya gf ni bagi nasihat... Eheks... Ayat jak tu, tapi hati inda seganas yang disangka... Wakwakwak... Jangan lah ko fikir banyak-banyak, sia juga yang terfikir nanti... (Ceeewwwaaah! Ayat tu)

tampasak said...

hihihihihi

cute!

sumandak said...

kasi masuk banyak komen... wakakakaka... paduli panuh ni comments dia... wakakakaka...

p/s: dia tergila-gilakan sama tu lagu kenangan terindah sudah tu... sampai minta guitar chord lagi bah... dui, tu budak ah.... jajal sampai lumpat-lummpat di tangga sana cp lagi tadi... sia yang paning kepala... mau jajal pun jan lumpat2 turun tangga (taulah sia punya lutut inda sihat)... wakakakakaka...