Apa kejadia????

MASALAH BLOG SIA>>
Kenapa begia blog sia begini...? Tiba-tiba lagi. This is not the first time i've encountered dis problem with my template. Nasib baik ko free-of-charge-service. Pandai ilang sia pinya templates (dalam bentuk html), tidak tau kenapa. Sia kana kol (WAKE UP KOL) dari koupusan yesterday. Dia kasi bangun, tapi trus dia tanya wat happen to my blog? Sia tu masi mamai lai uda kana tanya macam tu... Duh... tapi sia jawap juga lah, sia bilang tidak tau... wakakakaka...
Sia bangun, then berpikir lah kenapa. Dulu pun begitu... bila sia check balik dia pinya HTML pinya template, tinggal half lai... dui... truk. Tidak apa...
So untuk sementara waktu, sia nda akan pakai RADIO BLOG, CHAT BOX and apa-apa feature yang dulu ada... nantilah. sia cari-cari dulu idea apa macam.

GAME>>>
Sekarang sia tegila dengan men game. Tekana lai tu game yang pasal EGYPT. Pharaoh! Akculi game lama bah nie. tapi tiba-tiba sia tejumpa, mimang best gila, given the fact yang sia minat mo tau pasal egypt. Game ni dia pinya cara men macam men Sim City. U make a city out of nothing. Tapi yang sia lebih suka, game ni based on the actual history of egypt. Di mana kamu buli wat monuments (Mastaba, Bent Pyramid, Stepped Pyramid, etc), tapi it will take a very LONG time. Cara buat pun macam real saja. Sia sedang men ni game, mimang best.

MUSIC>>
Ekekekekeke... Sia terminat betul bila dengar lagu si Sandy Sherrel James, Ganit Ginavoku (Luka Hatiku). Sia terbaca di blog dia tentang ada urang yang cuba mempertikaikan Sandy pinya lagu dapat jadi Juara Carta Hozou Kaanangan Minggu Diti disebabkan "undi sendiri". Apa masalah dengan tu? Bagi sia kalau pun dia or sepa-sepa saja artis, nda kira di Cenel Kadazan or Dusun pinya carta yang men "undi sendiri", n kebetulan tu lagu jadi juara, tidak menjadi masalah bah. Bagi sia, itu salah satu Cara mo promosi tu lagu. Selagi tu lagu masi ada dalam carta, dia akan tetap kana kasi men atleast once a week, so teda masalah bah. To Sandy, ko jan paduli urang cakap. Mustahil ko "undi sendiri" saja sebab sia PASTI ada juga urang yang minat lagu tu and undi lagu ko sebagai juara. Sia undi bah (biarpun dalam carta yang lalu ada 4 artis yang sia kenal dalam carta). Tidak apa... Ekekekekeke

Bah, ini saja yang sia dapat cakap untuk ni kali. Sekali lagi sia minta maaf sama sepa-sepa yang nda dapat xs blog sia disebabkan oleh kababaln ni blogger. nda pa... Ciao!!!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

6 Responses to Apa kejadia????

Zirbad said...

uiee Marc... pakai beta.blogger.com dah ko ni... camana ko kasi link tu post lama ko p yang baru ni...

pasal yg hilang separuh HTML ko tu, sa pun parnah tarjadi tu... tu la, sablum sa SAVE & PUBLISH blog sa, sa Copy N Save dulu smua code template sa dalam .txt. manala tau, internet 'hang' ka, at least klu hilang, sa copy N paste ja dari my copy.. hehe.. 3-4 kali ni kes jadi sama sa... hehe...

omm... sa nampak ko blum pasang links sa d bloggers fren ko, inda juga marajuk...hehe.. klo ko nda pasang... INDA JUGA SA PADAM tampat sa... hehe... takut juga nanti ko PADAM/BLOCK sa di http://kadusmusic.tambalut.com nanti... hehehe... :P... :@) ... :)) .... :) .... =))

gogds said...

Zirbad, otomatik kena link bah itu. Ada juga option mo balik pigi classic templates.

Ui, siapa juga yg 'mempertikaikan' Sandy tu? Bagus bah lagu tu.. bulih bertahan lama.

Zirbad said...

o ya ka, tuan gogds. i say say... sa nda tau manahu pasai hal ni, tu la pusing2 sa cari.

tpi, cam beta blogger ni, susah sikit ko ubah2 coding-mengoding dia ni kan...

tengolah... klu sa da kaboringan yg baru lama punya, sa ubah la mangkali... hehe

mamaii said...

erm!! limpas kijap! heheheh

Markie Marc said...

Zirbad, dia otomatik tu sia rasa.
Sia pun tidak tau kenapa tiba-tiba dia jadi begini... wekekekeke... siou zirbad, sia tepaksa retrieve balik smua sia pinya link... kebanyakannya sia nda save... so tepaksa buat balik. Sia add juga link ko... dun wori.

Gogds, ko baca mai sana blog si sandy tu... ada dia tulis tu.

Mamai limpas saja kah???

Zirbad said...

Mrc,
ko kana tukar link sa la bos...
talampau mambaiki labu ni... hehe.. TQ :D

http://allbynose.blogspot.com/2006/11/bye-bye-zirbaddotblogspotdotcom.html