Main Tapak...

Finally i found kids playing one of the many old games that i used to play... Games dulu-dulu bah. I thought modern kids nowadays only plays PS3, PC, Mac Air and so forth. Tapi, i'm happy to see my own nephew playing that game. Siorang panggil tu main tapak. Don't have any idea what is the correct words in english for this game... Wakakakaka... I'm totally wrong! They do play this game.,.. The objective of this game, simple... kasi tebalik seberapa banyak tu mini daun terup... ko dapat banyak,... ko untung... wekekekeke.

Still remember, when i was a kids, i used to ask my parent to buy me toys. Bila ekonomi agak suram, bukan toys, tapi karatas yang macam daun terup. Then adalah kawan bawa main tapak... disanalah mula tapak tangan sia jadi merah, lutut hitam... Still remember juga yang sia pigi skul dulu, dalam poket penuh 100 keping tapak tapi bila pulang rumah, tinggal poh 10 or less... wakakakaka... Selama sia main tapak ni, nda pernah lah kami bergaduh sampai betumbuk pasal main tapak nie... wekekekeke...

Bila sia tinguk derang men ni, sia nampak diri sia masa kecil, main ni benda... wakakaka... siok juga... rekindle past memories... yeha!!!

Well, this is for memories saja... wekekeke. Or by the way, yang jadi model is my nephew, Shawn (baju hijau) with his friends...Pic taken at their residence at Kg. Mahandoi.


Bebagi kaka...

Bukan derang peduli lai lutut/siku derang kutur... kenapalah luka tu tangan


Get ready to menapak!!! Wakakakaka


Sikit sudah my nephew's tapak... wekekeke


Dari mula main, begitu saja kawan my nephew pinya posisi... wakakakaka


Datang sudah satu lai geng derang... wekekeke


KaDuS Bilang:
Biasalah mainan budak2. Sia rasa kalau sia yang men ni benda nie, mimang nda habis kecuali men bingkuk... oh... one of the many terms used in main tapak... Main bingkuk...
Banyak lai terms... nga... nanti lah... so enjoy...

This entry was posted in , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Main Tapak...

Adora said...

Hahaha..jgn ko, pempuan pun main ni. Main atas simen, lutut itam2 sudah..tp sy slalu kalah la sbb tida campin kan...duii kalu teingat balik mmg lucu pengalaman zmn budak2 ni..

Qhris said...

kajenn...hehe sy pun pandai main ni juga wakakaka, buli gaduh lagi ...:P

GregChai said...

so nice of you to share this ... :D

markiekadus said...

Adora -> wekekeke... ko nampak ja nephew sia bah. uda berbalut tu tangan, masi bersemangat mo main tapak... wakakakaka

kajen -> mimang ni mainan buli bawa begaduh, pasal ada yang sambil pukul, sambil tiup... kedapatan, nah kana tumbuk lah... wakakakaka

greg -> sia sedang minum, tenampak tu budak-budak men tapak.. apa lai.. nda lepaskan peluang... lama sudah sia mo cari budak-budak yang nda men PS2 ni... wakakakaka

defoo said...

klu tapak sy x campin, tp klu main guli sy buli tahan jugala ^_^

markiekadus said...

defoo -> wekekeke... marilah kita celen men guli...